counter

1821 - Οι ήρωες: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο;

1821 - Οι ήρωες: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο;
1821 - Οι ήρωες: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο;

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα είναι το επόμενο πρόσωπο από τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που "ζωντανεύει" στη σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ 1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ. Η Θεοφανία Παπαθωμά υποδύεται μοναδικά την καπετάνισσα από τις Σπέτσες, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ.

Η γυναίκα που ξεχώρισε με την προσφορά της και τις θυσίες της στον αγώνα της επανάστασης. Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής της πριν το 1821, σκιαγραφούμε τη γυναίκα που μετά τον χαμό του δεύτερου άντρα της αποφασίζει να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της ζωής της και να λάβει ενεργό μέρος στον αγώνα. Παρακολουθούμε την πορεία της ζωής της μέσα στην επανάσταση: η προσφορά της με 2 καράβια στην πολιορκία του Ναυπλίου, η συμμετοχή της στην πολιορκία της Τρίπολης, η αναγνώρισή της από όλους τους οπλαρχηγούς ως ίση, η συμμαχία της με τον Κολοκοτρώνη και η αποκαθήλωσή της στη διάρκεια του πρώτου εμφυλίου πολέμου. Η επιστροφή της στις Σπέτσες και ο άδικος χαμός της.

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα ήταν μία εμβληματική προσωπικότητα όχι μόνο της επανάστασης αλλά και των γυναικών που ξεχώρισαν σε μια εποχή γεμάτη προκαταλήψεις και ανισότητες.

Στα επόμενα επεισόδια, κατά σειρά εμφάνισης, θα δούμε: τον Ερρίκο Λίτση στον ρόλο του Ανδρέα Μιαούλη, την Ιφιγένεια Καραμήτρου που υποδύεται τη Μαντώ Μαυρογένους, και τους Αντώνη Καραθανασόπουλο και Σπύρο Σταμούλη που θα υποδυθούν τους Φιλέλληνες Λόρδο Βύρωνα και Σάμιουελ Χάου αντίστοιχα.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ξεχωριστής παραγωγής είναι της Ανιές Σκλάβου και του Στέλιου Τατάκη. Τη Διεύθυνση Φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Βασιλάκης, την Ενδυματολογική Επιμέλεια η Μαρία Μαγγίρα και τη Σκηνογραφία η Αγγελική Ανακτορίδη.

Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η Εκτέλεση Παραγωγής είναι της JK Productions.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR