counter

Swinging: Να γιατί πρέπει να σκεφτείς «τριπλά» πριν το δοκιμάσεις!

Swinging: Να γιατί πρέπει να σκεφτείς «τριπλά» πριν το δοκιμάσεις!
Swinging: Να γιατί πρέπει να σκεφτείς «τριπλά» πριν το δοκιμάσεις!

Nαι, είναι νέα «μόδα» στο σεξ! Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι σου ταιριάζει. Για να μη γίνεις, λοιπόν, fashion victim και στη σεξουαλική σου ζωή, φρόντισε να μάθεις όσα πρέπει για τις παγίδες που μπορεί να κρύβει η προσυμφωνημένη ανταλλαγή συντρόφων.

Το concept είναι φαινομενικά απλό: δύο σύντροφοι που μοιράζονται μονογαμική σχέση προσυμφωνούν και συναινούν στη σεξουαλική συνεύρεση με τρίτα πρόσωπα (τα οποία μπορεί να είναι είτε φίλοι είτε παντελώς άγνωστα μέλη ενός swingerclub) με στόχο τον εμπλουτισμό της σεξουαλικής τους ζωής.

Οι υποστηρικτές του δηλώνουν με ενθουσιασμό ότι αναζωογονεί και εξελίσσει τη σχέση και αναβαθμίζει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, οδηγώντας σε νέες εμπειρίες.

Οι ουδέτεροι παρατηρούν το φαινόμενο σαν μια νέα τάση, μόδα ή lifestyle που φαίνεται να έχει προκύψει μέσα από τις γενικότερες αλλαγές που αφορούν τις σχέσεις των δύο φύλων και τους θεσμούς συμβίωσης.

Και τέλος, υπάρχουν και οι φανατικοί πολέμιοι, που υποστηρίζουν ότι το swinging δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καλά πλασαρισμένο άλλοθι για απιστία ή τρόπος εκτόνωσης ανομολόγητων σεξουαλικών προτιμήσεων.

Ποιος απ’ όλους έχει δίκιο; Εξαρτάται, θα σου πω. Σίγουρα είναι εύκολο να μπεις στον πειρασμό να πεις κι εσύ «ναι», επειδή το δοκίμασε κάποιο φιλικό ζευγάρι και σου είπε τα καλύτερα, επειδή θέλεις να σχηματίσεις προσωπική άποψη ή γιατί στο πρότεινε ως νέα ιδέα το άλλο σου μισό και δε θες να του χαλάσεις το χατίρι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σημαντικό πριν προχωρήσεις να λάβεις υπόψη το ένα και μόνο σίγουρο: ότι δεν αντέχουν όλες οι σχέσεις το «τραμπάλισμα» του swinging. Η προσωπική μου άποψη είναι να μην το δοκιμάσεις με φίλους, γιατί –στο υπογράφω- αποκλείεται να μπορέσουν όλοι να διαχειριστούν ομαλά το μετά. Και επειδή μια επιφύλαξη την έχω, αν είσαι σε σχέση που αξίζει τον κόπο, θα σου πρότεινα να διαβάσεις και όσα έχει να σου πει η ειδικός.

Τι λέει η ειδικός:

«Σίγουρα το σεξ είναι ένας τρόπος έκφρασης χωρίς όρια, μόνο όμως όταν πραγματικά συμφωνούν και οι δύο για το ποιος είναι ο προορισμός και με ποιο τρόπο θα φτάσουν σ’ αυτό. Όσο  καλά, όμως, κι αν έχουμε ορίσει τα όρια, πώς μπορούμε να ξέρουμε εκ των προτέρων πώς θα νιώσουμε και πώς θα αισθανθούμε τη συγκεκριμένη στιγμή που θα δούμε τον ή τη σύντροφό μας να φιλάει, να αγγίζει, να ψιθυρίζει ερωτόλογα και να ευχαριστιέται τη σεξουαλική συνεύρεση με ένα άλλο πρόσωπο; Και αν του ή της αρέσει περισσότερο ο άλλος ή η  άλλη; Και αν έχει καλύτερα φυσικά προσόντα ο τρίτος; Και αν ο ένας από τους δύο θέλει να το ξανακάνει και ο άλλος δε θέλει; Κι αν χρειάζεται από εκεί και έπειτα πάντα ένα τρίτο ή και τέταρτο άτομο στο κρεβάτι και δεν μπορούν πλέον οι δυο τους να λειτουργήσουν σεξουαλικά ως ζευγάρι;

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να το προσεγγίσουμε τόσο απλά. Ένα ζευγάρι πρέπει να είναι πολύ ώριμο και με ξεκαθαρισμένα τα όριά του, ώστε το swinging να λειτουργήσει θετικά στη σχέση ως μέσο πειραματισμού και μονοπάτι εξέλιξης της σεξουαλικής του ζωής. Πριν πάρει, επομένως, την απόφαση για swinging, θα πρέπει να προηγηθεί μία οριοθετημένη και ειλικρινής συζήτηση και να αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες και οι παράμετροι του θέματος. Να συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας, να διευκρινιστεί μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο ένας, ώστε να μην ενοχληθεί ο άλλος και να μην κλονιστεί η μεταξύ τους εμπιστοσύνη στη σχέση. Ακόμα, όμως, κι υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις». 

*με τη συνεργασία της Μαρίνας Μόσχα, Κλινικής Ψυχολόγου, επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR