counter

Θα μπορούσε ο Batman να ασφαλίσει το Batmobile;

Θα μπορούσε ο Batman να ασφαλίσει το Batmobile;
Θα μπορούσε ο Batman να ασφαλίσει το Batmobile;

Αν και λόγω μεγέθους το Batmobile πιθανόν δε θα ήταν νόμιμο να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και γενικότερα στους δρόμους…στις περισσότερες ταινίες που έχουν προβληθεί το Batmobile έχει τροποποιηθεί, ώστε να μπορεί να σαγηνεύει τα βλέμματα οδηγών και πεζών.

Έστω λοιπόν ότι βλέπαμε στην Λεωφόρο Κατεχάκη το Batmobile, ποιες θα ήταν σκέψεις μας άραγε;

Αν και το Gotham City είναι μια πλασματική τοποθεσία, θα υποθέσουμε ότι εάν ήταν ένα πραγματικό μέρος στην Ελλάδα, θα απαιτούσε από τους πολίτες να έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης όπως η βασική. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εγκληματιών στο δρόμο, θα μαντέψουμε ότι ο Τζιμ Γκόρντον και το αστυνομικό τμήμα του Γκόθαμ θα ενδιαφέρονται περισσότερο για τη σύλληψη του Τζόκερ και των υποστηρικτών του παρά για τους καθ' οδόν ελέγχους στην ασφάλιση. Αλλά, ας υποθέσουμε ότι ο Batman θέλει να είναι νομοταγής πολίτης, οπότε πού πηγαίνει για το BatCover του; Εξάλλου, στο επεισόδιο του 1967 του Batman «That Darn Catwoman» ο αρχηγός O'Hara ρωτά συγκεκριμένα τον Batman εάν έχει ασφάλεια.

Αν υποθέσουμε ότι η Justice League δεν έχει ήδη μια ειδική συμφωνία με μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για τα μέλη της, ο Batman θα πρέπει να απευθυνθεί σε έναν ειδικό ασφαλιστή που είναι έτοιμος να αναλάβει. Λοιπόν, με δεδομένο ότι θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και ο χρόνος του είναι περιορισμένος, το Pricefox η online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και καλύψεων για οχήματα είναι η καλύτερη του επιλογή.

Αρχικά μέσα από την πλατφόρμα του Pricefox δε θα χρειαζόταν να εμφανιστεί δείχνοντας το πρόσωπο του, θα γινόταν διαδικτυακά χωρίς κανείς να ακούσει την φωνή του και κανείς δε θα του ζητούσε δικαιολογητικά έγγραφα. Το σημαντικότερο όμως είναι πως, θα σύγκρινε πακέτα εντός 30’’ και θα αγόραζε μέσα σε 2 λεπτά αρκετά γρήγορο ώστε να μην σταθεί εμπόδιο στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Ποια θα ήταν όμως τα πιθανά προβλήματα που θα συναντούσε στην διαδικασία ασφάλισης;

Ταξινόμηση του οχήματος: Για να ασφαλίσει μια εταιρεία ένα όχημα, πρέπει συνήθως να είναι ταξινομήσιμο, ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν οι σχετικοί κίνδυνοι με τη μάρκα/μοντέλο. Διαφορετικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν διαφορετικούς κινδύνους, αλλά αυτό το κάνει πιο δύσκολο εάν δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε το όχημα. Είναι αγωνιστικό αυτοκίνητο, τανκ, τεθωρακισμένο ή αεροπλάνο;

Τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο: Οι ασφαλιστές έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις μη εργοστασιακές τροποποιήσεις, οπότε πώς θα αξιολογούσαν τον πυργίσκο του πολυβόλου; Κατασκευάστηκε ταυτόχρονα με το υπόλοιπο όχημα, πού κατασκευάστηκε ολόκληρο το αυτοκίνητο; Είναι απίθανο η Wayne Industries να θέλει να μοιραστεί τα σχέδια τους.

Στοιχεία οδηγού: Ο Batman είναι επίσης απίθανο να αποκαλύψει την ημερομηνία γέννησής του και τον ταχυδρομικό κώδικα του, καθώς αυτές οι λεπτομέρειες θα βοηθούσαν στο να αποκαλυφθεί η μυστική του ταυτότητα και η τοποθεσία του.

Ευθύνη τρίτων: Μια ελάχιστη απαίτηση για ασφαλιστική κάλυψη είναι η ευθύνη τρίτων, για την ανάληψη του κόστους ζημιών σε περιουσία και ανθρώπους από τον οδηγό. Θα ήθελε όμως μια εταιρεία να καλύψει το κόστος πιθανής καταστροφής; Θα σταματήσει ο Batman για να ανταλλάξει λεπτομέρειες μετά από ένα περιστατικό και θα τηρήσει το όριο ταχύτητας;

Δυστυχώς, το Pricefox δεν έχει τύχει να ασφαλίσει κανένα Batmobile, αλλά δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς να συγκρίνουν και να αγοράσουν ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από τέσσερα απλά βήματα online. Οι καταναλωτές όχι μόνο μπορούν να αγοράσουν από την εύχρηστη πλατφόρμα του Pricefox εύκολα, γρήγορα με ασφάλεια χωρίς δικαιολογητικά, αλλά μπορούν και να απευθυνθούν στη δυναμική και έμπειρη ομάδα του Pricefox έτοιμη να τους διευκολύνει με κάθε απορία 24/7 λαμβάνοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR