counter

Συμβουλές μιας μαμάς προς την έφηβη κόρη της...

Συμβουλές μιας μαμάς προς την έφηβη κόρη της...

Το να μεγαλώνετε παιδιά σίγουρα δεν αποτελεί και την πιο εύκολη υπόθεση του κόσμου. Το να μεγαλώνετε κορίτσια, όμως, ίσως περιπλέκει τα πράγματα λίγο περισσότερο... Παρακάτω δίνουμε κάποιες συμβουλές σε εσάς που μεγαλώνετε κόρες!

Διαβάστε επίσης: "Είμαι καλή μαμά για το παιδί μου"; Η ερώτηση που μας βασανίζει συχνά...

  • Ο κόσμος και οι ρυθμοί της εποχής θα προσπαθήσουν να τη μεγαλώσουν νωρίτερα, οπότε φροντίστε η κόρη σας να ζήσει την κάθε ηλικία της! Έτσι, αποτρέψτε την από το να βάφεται από σχετικά μικρή ηλικία. Εκτός απ' το ότι θα επιβαρύνει το δέρμα της, θα χάσει τη φρεσκάδα της ηλικίας της! Είναι άλλωστε, τόσο νέα και όμορφη! Κανένα μακιγιάζ δε θα αναδείξει περισσότερο τη νιότη της από ένα καθαρό και χαμογελαστό πρόσωπο, γεμάτο σιγουριά και αυτοπεποίθηση!
  • Ανάλογη λογική θα πρέπει να έχουν και οι συμβουλές σας ως προς τα ρούχα με τα οποία επιλέγει να ντύνεται. Τονίστε της πόσο πιο όμορφο είναι να είναι όμορφη και θηλυκή και όχι απαραίτητα ”σέξι”. Άλλωστε, αυτό κρύβει κινδύνους που, ίσως, στην ηλικία που βρίσκεται δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί με ωριμότητα.
  • Διδάξτε της την αξία του να μπορεί στο μέλλον να στηρίζεται στα πόδια της και όχι να βασίσει το μέλλον της σε έναν “καλό” γάμο και έναν πλούσιο “γαμπρό”. Κι όμως, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο που γονείς κατευθύνουν προς αυτήν την κατεύθυνση τις κόρες τους. Είναι σημαντικό να είναι σε θέση να συντηρούν μόνες τον εαυτό τους, ακόμα κι αν η ζωή τους δώσει κι άλλες επιλογές στο μέλλον.
  • Τονίστε της ότι η αξία της βρίσκεται στο σύνολο του εαυτού και της προσωπικότητάς της και όχι μόνο στην εξωτερική της εμφάνιση. Μάθετέ την να στηρίζεται στη λογική και την εξυπνάδα της και όχι στην ομορφιά της!
  • Δεν είναι κακό να της μιλήσετε για περιπτώσεις ανθρώπων που, ίσως, θελήσουν να την εκμεταλλευτούν με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι σημαντικό να ξέρει ότι η καλοσύνη και οι καλοπροαίρετες συμπεριφορές που γνώρισε στο σπίτι σας και την οικογένειά σας δε χαρακτηρίζουν όλους τους ανθρώπους που θα συναντήσει γύρω της. Μάθετέ την, λοιπόν, να είναι υποψιασμένη και έτσι, να μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις που, ίσως, αρχικά την ξενίσουν, τη στεναχωρήσουν ή τη θυμώσουν αλλά στο τέλος θα ξέρει τον τρόπο να τις αντιμετωπίσει!
  • Δείξτε της ότι εκτός από μαμά της μπορείτε κάποιες στιγμές να μιλάτε και ως φίλες! Ενθαρρύνετέ την, λοιπόν, να σας μιλήσει για τις πρώτες της σχέσεις με τα αγόρια. Αν καταφέρετε να σας εμπιστεύεται και να σας εκμυστηρεύεται όσα την απασχολούν σε σχέση με το άλλο φύλο, θα έχετε γνώση και επομένως, θα είστε σε θέση να τη συμβουλέψετε σωστά και να την αποτρέψετε από τους συνήθεις κινδύνους.

Πολλά είναι αυτά που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε, να προλάβετε, να εντοπίσετε μεγαλώνοντας τόσο μια κόρη όσο και ένα γιο. Είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία στη σχέση σας με το παιδί σας, καθώς και μια ποιότητα που θα επιτρέπει στη μεταξύ σας σχέση να υπάρχει σεβασμός, κατανόηση, εμπιστοσύνη και φυσικά, άφθονη αγάπη!

Μαμά και έφηβη κόρη αγκαλιάζονται και χαμογελούν

 

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne