counter

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας;

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας;

Τις χαρακτηρίζουμε έτσι διότι, αν και αποτελούν κάποιες από τις σημαντικότερες αξίες της ζωής μας, έχουμε την τάση να τις υιοθετούμε σε πιο έντονο βαθμό από την 1η έως την 31η Δεκεμβρίου… Ο λόγος για την καλοσύνη, τη συμπόνια, τον σεβασμό, την αγάπη και, φυσικά, τη γενναιοδωρία στην οποία άλλωστε βασίζεται όλο το χριστουγεννιάτικο πνεύμα! Σαν μαγικά φίλτρα, όλες αυτές οι αξίες, τρυπώνουν στη ζωή μας παρέα με τον Άη Βασίλη, τα Καλικαντζαράκια και τα αστραφτερά στολίδια και εκτοξεύουν την αισιοδοξία μας στα ύψη… Η δράση τους όμως αρχίζει να εξασθενεί όταν σβήνουν τα φωτάκια. Όταν τα στολίδια ανεβαίνουν ξανά στο πατάρι, οι Καλικάντζαροι τρυπώνουν στις σπηλιές τους και ο Άη Βασίλης επιστρέφει στο χιονισμένο χωριό του. Μιλώντας στα παιδιά από νωρίς για όλες αυτές τις αξίες και δίνοντας το καλό παράδειγμα μέσα από τη δική μας συμπεριφορά, μπορούμε να καταφέρουμε να επεκτείνουμε τη δράση τους ακόμα και μετά τις γιορτές!  
  • Ενθαρρύνουμε, λοιπόν, τα μικρά μας να νοιάζονται για τα συναισθήματα των γύρω τους και να το δείχνουν μέσα από τις πράξεις. Ένα χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα και λίγη βοήθεια όταν και όπου χρειάζεται, είναι το κλειδί για να το πετύχουν αυτό.
  • Τους «χαρίζουμε» όσο το δυνατό περισσότερες λέξεις προκειμένου να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αυτό, μπορούμε να το καταφέρουμε πρώτον περιγράφοντάς τους κάθε λεπτό τα συναισθήματά μας και δεύτερον παροτρύνοντάς τα μέσα από ερωτήσεις να κάνουν κι εκείνα το ίδιο. Π.χ. Τι σκέφτεσαι όταν κοιτάζεις το δέντρο; Πώς νιώθεις όταν ακούς την «Άγια νύχτα», τον «Μικρό τυμπανιστή» ή το «Τρίγωνα - κάλαντα»; Πώς αισθάνθηκες όταν άνοιξες το δώρο της γιαγιάς και του παππού;  
  • Προτού συντάξουν το γράμμα τους στον Άη Βασίλη ζητώντας του όλα όσα θα ήθελαν να τους φέρει, τα παροτρύνουμε να απαριθμήσουν και να εκτιμήσουν όλα όσα έχουν και τα κάνουν να νιώθουν ήδη πολύ ευτυχισμένα.  
X-mas tip: Είναι παράξενο… Ενώ στην πραγματικότητα τα Χριστούγεννα έχουν να κάνουν ως επί τω πλείστον με υλικά αγαθά, το βαθύτερο νόημά τους δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτά. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν θα πρέπει να στεκόμαστε στο τι «παίρνουμε», αλλά σε εκείνα που «δίνουμε». Γιατί μπορεί τα μικρά μας να πιστεύουν πως όλα τα καλούδια φτάνουν κάτω από το δέντρο τους μέσω ενός παχουλού γερούλη ο οποίος ως διά μαγείας καταφέρνει να τρυπώσει στην καμινάδα, η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Όχι, δε θα ζητήσουμε από τα μικρά μας να κατανοήσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, ούτε θα τους στερήσουμε τη χαρά ενός δώρου. Μπορούμε όμως να τα πείσουμε πως από εδώ και στο εξής και για όλα τα χρόνια που θα ξετυλίγονται μπροστά μας, μπορεί ο καθένας να είναι ο «Άη Βασίλης» του άλλου και πως το μόνο που χρειάζεται για να το πετύχει, είναι να τον αγαπά, να τον προσέχει και –πού και πού– να του επιφυλάσσει και κάποιες μικρο-εκπλήξεις! 
Μαμά με παιδιά ανοίγουν τα δώρα με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne