counter

Η Ελένη Εμμανουηλίδου αποκαλύπτει τα οφέλη του χορού σε παιδιά και ενήλικες

Η Ελένη Εμμανουηλίδου αποκαλύπτει τα οφέλη του χορού σε παιδιά και ενήλικες
Η Ελένη Εμμανουηλίδου αποκαλύπτει τα οφέλη του χορού σε παιδιά και ενήλικες

Κίνηση, άσκηση, έκφραση και τέχνη όλα σε ένα. Ο χορός μπορεί να είναι αυτό που ψάχνεις για να γυμναστείς αλλά και να γεμίσεις την καθημερινότητά σου με τον πιο δημιουργικό τρόπο. 
Η καθηγήτρια χορού Ελένη Εμμανουηλίδου μιλάει για τα οφέλη του χορού και σε παροτρύνει να ανακαλύψεις τον ρυθμό που έχεις μέσα σου, γιατί σου κάνει καλό. Αν μάλιστα είσαι μαμά, έχεις έναν ακόμα λόγο να βάλεις τον χορό στην καθημερινότητα τη δική σου και του παιδιού σου. 
 
Ποια είναι τα οφέλη του χορού και γιατί οι γονείς θα πρέπει να ωθήσουν τα παιδιά τους σε αυτή την τέχνη;
 
Ο χορός είναι μια εξαιρετική φυσική δραστηριότητα και τα παιδιά που λαμβάνουν τακτικά μαθήματα χορού βλέπουν σημαντική βελτίωση στη συνολική σωματική τους υγεία. Η τακτική εξάσκηση χορού μπορεί να αυξήσει την ευελιξία ενός παιδιού, το εύρος της κίνησής του, τη σωματική του δύναμη και την αντοχή. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις στον χορό μπορούν να βελτιώσουν τον μυϊκό τόνο, να διορθώσουν την κακή στάση του σώματος, να αυξήσουν την ισορροπία και τον συντονισμό και να βελτιώσουν τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία του. Εκτός από σωματική δραστηριότητα, ο χορός είναι επίσης μια πολύ κοινωνική δραστηριότητα. Τα μαθήματα χορού μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν τις κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητές τους, να μάθουν να εργάζονται ως μέλη μιας ομάδας, να αναπτύξουν μεγαλύτερη αίσθηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας και να κάνουν νέους φίλους. 
Η εγγραφή ενός παιδιού σε μια σχολή χορού μπορεί να το ενθαρρύνει να προσεγγίσει άλλα παιδιά της ηλικίας του. 
 
Συνεπώς ο στόχος δεν είναι μόνο να γίνει κάποιος καλός χορευτής, σωστά; 
 
Σαφώς ο στόχος είναι πολύ πιο ευρύς και πολύπλευρος, όπως εξάλλου και τα οφέλη. Το να γίνει κάποιος καλός χορευτής απαιτεί πρακτική, πειθαρχία και εστίαση στις δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες σε άλλους τομείς της ζωής του παιδιού. Τα μαθήματα χορού μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα στα μικρά παιδιά και να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν μια εκτίμηση για τις τέχνες. Οι σπουδαστές που συμμετέχουν τακτικά σε μαθήματα χορού συνήθως έχουν καλύτερη ακαδημαϊκή απόδοση από ό,τι οι μη συμμετέχοντες. 
Οι φοιτητές που έχουν στη ζωή τους τον χορό έχουν την τάση να επιτυγχάνουν σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες σε μαθηματικά, θετικά και επιστημονικά διαγωνίσματα. Καθώς τα παιδιά προσαρμόζονται στις κινήσεις και τις στάσεις που απαιτούνται στον χορό, αρχίζουν να έχουν καλύτερη αίσθηση του σώματός τους. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνονται επίσης η εμπιστοσύνη και η αυτοεκτίμησή τους.
 
 
Ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι ως δασκάλα χορού;
 
Μια σχολή χορού πρέπει να αποτελεί το περιβάλλον που θα προσφέρει άριστη σωματική και ψυχική ανάταση, καλλιτεχνική αφύπνιση και αγάπη για τον χορό. Μέσα από ένα μάθημα χορού προωθούμε την προσωπική και καλλιτεχνική ανάπτυξη του κάθε μαθητή αναπτύσσοντας τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Οφείλουμε να εμπνεύσουμε και να εκπαιδεύσουμε μικρούς αλλά και μεγάλους μαθητές με υψηλή και άρτια τεχνική στον κλασικό και μοντέρνο χορό μέσω μιας δημιουργικής εκπαίδευσης και να τους παροτρύνουμε να παρακολουθούν θεάματα.   
 
Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει χορό και ποιο είδος χορού είναι καλύτερο να προτιμήσει; 
 
Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν χορό από την ηλικία των 4 ετών. Στα πρώτα τους μαθήματα ξεκινούν με ασκήσεις ενδυνάμωσης με σκοπό να μπορούν να συνεχίσουν με τον κλασικό χορό. Επιπλέον, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό ενισχύεται η φαντασία τους και τα παιδιά αρχίζουν σιγά σιγά 
να καταλαβαίνουν το σώμα τους.  Είναι εύκολο για έναν ενήλικα να ξεκινήσει χορό αν δεν έχει ασχοληθεί από μικρή ηλικία; Ποτέ δεν είναι αργά. Με προσπάθεια και διάθεση ένας ενήλικας μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και αν δεν έχει ξεκινήσει χορό από μικρή ηλικία. Υπάρχει ενδιαφέρον από ενήλικες για τον κλασικό και σύγχρονο χορό γιατί πέρα από μια καλή γυμναστική ένα τέτοιο μάθημα χορού βοηθάει παράλληλα και στην ψυχική ανάταση. 
 
 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR