counter

Βαλεντίνε μου, δεν σε ξεχνώ!

Βαλεντίνε μου, δεν σε ξεχνώ!
Βαλεντίνε μου, δεν σε ξεχνώ!

Βαλεντίνε μου, δεν σε ξεχνώ!

Για να είμαστε πλήρεις, έχουν (ή πρέπει να έχουν) όλα θέση στη ζωή μας και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ιδανική αφορμή για να το θυμηθούμε!

 

“Ναι, καλά!” μπορεί να σκεφτήκατε ήδη οι περισσότερες, ειδικά αν είστε φρέσκιες μανούλες. “Κάτσε εσύ, ξενυχτισμένη, με μαύρους κύκλους, με τις αγωνίες και τις δουλειές να μην σε αφήνουν να κλείσεις μάτι ακόμη και τις ώρες που κοιμάται το μωρό, και μετά μου ξαναλές για αγάπες και λουλούδια και Βαλεντίνους”. Ότι έχετε δίκιο, έχετε! Όλα κι όλα! Και ισχύουν όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα – βλέπετε κι εγώ έχω γίνει δύο φορές μαμά και παρά τα χρόνια που περνούν, η κούραση και οι αγωνίες του πρώτου καιρού μένουν ανεξίτηλα γραμμένες στο σκληρό μας δίσκο.

 

Έρχεται όμως η στιγμή, που συνειδητοποιούμε πως μας αξίζει –και αξίζει και στο σύντροφό μας και στην οικογένεια που μόλις δημιουργήσαμε- να ξαναβρούμε τη σχέση μας ως ζευγάρι, την υπέροχη αυτή σχέση που οδήγησε στο πιο όμορφο δώρο της ζωής μας, το μωρό μας.

 

Είναι ένα “κλικ” που γίνεται, συνήθως μετά τις πρώτες χαοτικές εβδομάδες, στις περισσότερες γυναίκες, μια ανάγκη να νιώσουμε ξανά θηλυκές και ερωτεύσιμες, να προσφέρουμε και να λάβουμε στοργή και τρυφερότητα από το σύντροφό μας. Κι αν η κούραση είναι πολύ μεγάλη για να γίνει από μόνο του το “κλικ”, μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς!

 

 

Ξαναβρείτε τη διάθεσή σας

Μετά από μια περίοδο αποχής, από το τέλος της εγκυμοσύνης μέχρι τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού, η ερωτική μας ζωή μπορεί χρειάζεται μια μικρή βοήθεια για να ξαναβγεί στην επιφάνεια.

 


Ξεκουραστείτε!

 

Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται προσπαθήστε να βρίσκετε λίγο χρόνο κάθε μέρα, έστω μερικά λεπτά, για τον εαυτό σας. Ζητήστε τη βοήθεια του συντρόφου σας, της μητέρας ή της πεθεράς σας και κάντε ότι σας ευχαριστεί: κλείστε τα μάτια χωρίς να σκέφτεστε τίποτε, κάντε ένα μπάνιο με την ησυχία σας, διαβάστε ένα βιβλίο ή ακούστε μουσική.

 


Φροντίστε την εμφάνισή σας!

 

Προσπαθήστε παρά την κούραση και την ακεφιά που μπορεί να νιώθετε να ακολουθείτε τη συνηθισμένη σας ρουτίνα: κάνετε καθημερινά το μπάνιο σας, φορέστε έστω και μέσα στο σπίτι κάποια ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα αλλά και όμορφη, «χαρίστε» στον εαυτό σας την πολυτέλεια μιας επίσκεψης στο κομμωτήριο ή καλέστε μια αισθητικό στο σπίτι να σας φτιάξει τα νύχια!

 


Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για δύο

 

Ένα διάλειμμα από τη μητρότητα δεν είναι απαραίτητο μόνο για την προσωπική μας ισορροπία αλλά και για τη λειτουργία μας ως ζευγάρι. Κι αυτό γιατί τον πρώτο καιρό που αποκτούμε παιδί έχουμε την τάση να επικεντρώνουμε την προσοχή μας γύρω από τις ανάγκες του και μόνο. Αυτό είναι φυσικό βέβαια, θα μας κάνει όμως καλό ένα μικρό διάλειμμα, λίγος χρόνος με το σύντροφό μας όπου θα ξαναθυμηθούμε πως είμαστε ζευγάρι και όχι μόνο μαμά και μπαμπάς. Εξάλλου καλοί γονείς, σημαίνει ισορροπημένοι γονείς! Δεν στερούμε λοιπόν χρόνο από το μωρό μας αν βγούμε με το σύντροφό μας ένα βράδυ ούτε αν αποδράσουμε για ένα διήμερο οι δυο μας.

 

 

Μη μου μιλάτε για σεξ!

Τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό είναι πολύ φυσιολογικό να μη νιώθουμε ερωτική διάθεση, να μη μας περνάει καν από το μυαλό το σεξ, επισημαίνουν οι ειδικοί. Με το πέρασμα του χρόνου και καθώς βρίσκουμε ξανά τις δυνάμεις μας, σωματικά και ψυχικά, σταδιακά μπορέσουμε να ασχοληθούμε ξανά με τη σχέση μας. Αν όμως, για κάποιο λόγο, αυτό το διάστημα της αποχής παρατείνεται για περισσότερο από 3-4 μήνες, καλό είναι να συμβουλευτούμε το γυναικολόγο μας ή αν νιώθουμε πως θα μπορούσε να μας βοηθήσει καλύτερα, κάποιον ειδικό.

 

Πολλές φορές οι νέες μητέρες απορροφώνται από τη μητρότητα σε τέτοιο βαθμό που τους είναι δύσκολο να ενσωματώσουν μέσα στους διάφορους ρόλους τους και αυτόν της ερωτικής συντρόφου. Είναι όμως πολύ σημαντικό να προσπαθήσει το ζευγάρι να ξαναβρεί τα μονοπάτια της ερωτικής του σχέσης, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για το παιδί που θα μεγαλώσει καλύτερα εάν η σχέση των γονιών του είναι υγιής.

 


Πατέρας και σύντροφος

 

Μόλις ο σύντροφός μας γίνει πατέρας, ο ρόλος του γίνεται δισυπόστατος, πιο περίπλοκος. Μπορεί να γίνει το στήριγμα στις στιγμές της ανασφάλειας, ο βοηθός στην καθημερινότητα, ο εξισορροπιστής στην προσπάθεια να ξαναβρούμε τον παλιό μας εαυτό και την προσωπική μας ζωή ως ζευγάρι.

 

Γι’ αυτό και, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι σημαντικό όταν αποφασίζουμε να γίνουμε μητέρες να είμαστε σίγουρες ότι ο άνθρωπος με τον οποίο θα κάνουμε το παιδί είναι επίσης έτοιμος και ενήμερος του τι σημαίνει πατρότητα. Να έχει συνειδητοποιήσει τις αλλαγές στην καθημερινότητα και στις συνήθειές του, να μπορεί και να θέλει να συμμετέχει ενεργά στην ανατροφή του μικρού ανθρώπου που θα γεννηθεί. Διαφορετικά το βάρος που πέφτει στους ώμους της γυναίκας είναι υπέρογκο με όλες τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα με ένα κλικ στο www.paidimag.gr.   

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR