counter

Αυτοί είναι οι λόγοι για να ταξιδέψετε στους Δελφούς!

Αυτοί είναι οι λόγοι για να ταξιδέψετε στους Δελφούς!
Αυτοί είναι οι λόγοι για να ταξιδέψετε στους Δελφούς!

Επιβλητικοί κάθετοι βράχοι, απομεινάρια κτηρίων της αρχαιότητας, διάσπαρτα έργα τέχνης και ξεχωριστά μνημεία συμπληρώνουν την καθηλωτική εικόνα του αρχαιολογικού χώρου του Μαντείου των Δελφών και χαρίζουν σε κάθε επισκέπτη ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και μια σπουδαία εμπειρία ζωής.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών διακρίνονται τα ερείπια των τριών ναών της Αθηνάς και οι βωμοί του ιερού, ενώ ο σεβασμός και η ιερότητα που οι Αρχαίοι αντιμετώπιζαν το Μαντείο διαφαίνονται ξεκάθαρα.

Το τέμενος του Απόλλωνα αποτελεί μια, επίσης, δεσπόζουσα παρουσία στο Δελφικό τοπίο. Σήμερα, οι επισκέπτες του χώρου ακολουθούν για την ανάβασή τους την Ιερά Οδό, δηλαδή τον ίδιο δρόμο που ακολουθούσαν κατά την αρχαιότητα, εκείνοι που έφθαναν ως εκεί για να ζητήσουν χρησμό, οι λεγόμενοι θεοπρόπες.

Κατευθυνόμενοι προς το Ιερό του Απόλλωνα θα συναντήσετε τον Θησαυρό των Αθηναίων. Πρόκειται για το καλύτερα σωζόμενο κτίσμα του Μαντείου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις διασωθείσες επιγραφές από τους τοίχους του Θησαυρού μεταξύ των οποίων και οι δυο περίφημοι ύμνοι. Ο ναός του Απόλλωνα αποτελεί επίσης, ένα σπουδαίο μνημείο που δεσπόζει στην περιοχή. Στο βαθύτερο επίπεδό του βρισκόταν το άδυτο, όπου εκτυλισσόταν η μαντική διαδικασία. Αν και δε σώζεται τίποτα στις μέρες μας από το τμήμα αυτό, τα ερείπια του ναού μαρτυρούν την ιστορία του και μας εμπλουτίζουν με πλήθος πληροφοριών. Σε εξαιρετικά καλή κατάσταση σώζονται τόσο το Αρχαίο Θέατρο όσο και το Στάδιο. Στους χώρους αυτούς γίνονταν τα Πύθια. Στο αρχαίο θέατρο γίνονταν αγώνες φωνητικής και μουσικής ενώ το στάδιο μπορούσε να φιλοξενήσει 5000 θεατές.

Εκτός από ένα σπουδαίο μνημείο κληρονομιάς και πολιτισμού, στους Δελφούς κυριαρχεί η ομορφιά της φύσης. Τα συναισθήματα που γεννά ο ιερός χώρος σε συνδυασμό με τη γαλήνη που ξυπνά το μαγικό τοπίο, κάνουν τον κάθε επισκέπτη των Δελφών να υποκλιθεί μπροστά σε αυτόν το χώρο όπου άνθρωποι και θεοί «συμβιώνουν» με αρμονία. 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR