counter

Ταξιδεύουμε στη Μόσχα! Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την πρωτεύουσα της Ρωσίας...

Ταξιδεύουμε στη Μόσχα! Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την πρωτεύουσα της Ρωσίας...
Ταξιδεύουμε στη Μόσχα! Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την πρωτεύουσα της Ρωσίας...

Έχοντας χαρακτηριστεί ως παγκόσμια μητρόπολη, η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα της Ρωσίας, ενώ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης και η έβδομη σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρόλο που, κατά τη διάρκεια της ιστορίας έχει υποστεί πολλές ζημιές και καταστροφές, σήμερα η Μόσχα διαπρέπει στον τομέα των γραμμάτων και του πολιτισμού, διαθέτοντας μια πληθώρα μουσείων, βιβλιοθηκών αλλά και θεάτρων. Επιπλέον, αποτελεί την πόλη όπου παράγεται ένα σημαντικότατο ποσοστό βιομηχανικών προϊόντων, καθώς φιλοξενεί εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών και άλλων χημικών εμπορευμάτων. Οι αναρίθμητες οδικές και σιδηροδρομικές αρτηρίες της Μόσχας, την καθιστούν ως το σημαντικότερο συγκοινωνιακό κέντρο ολόκληρης της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης: Τρεις πανέμορφοι και οικονομικοί προορισμοί για τις διακοπές των Χριστουγέννων! 

Το Κρεμλίνο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μόσχας. Πρόκειται για ένα ιστορικό, οχυρωμένο συγκρότημα κτηρίων στην καρδιά της πόλης και περιλαμβάνει τέσσερα παλάτια, τέσσερις Καθεδρικούς ναούς και είκοσι πύργους που ενισχύουν το τείχος του. Σήμερα, χρησιμοποιείται ως η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας, αλλά και ως τόπος σημαντικών συναντήσεων και διπλωματικών διαβουλεύσεων.

Κρεμλίνο στη Μόσχα

Περιηγηθείτε στην κόκκινη πλατεία που αποτελεί την κεντρικότερη πλατεία της Μόσχας και κατ' επέκταση, ολόκληρης της Ρωσίας. Κατά το παρελθόν, χρησιμοποιήθηκε ως η επίσημη αγορά της πόλης, καθώς και για διάφορες επίσημες τελετές και κυβερνητικές εκδηλώσεις. Μία επίσκεψη στην ιστορική αυτή πλατεία και τα ιστορικά επιβλητικά κτήρια που την πλαισιώνουν, είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Αποτελώντας το πιο ιστορικό θέατρο της Μόσχας, το θέατρο Μπολσόι διαθέτει μια τεράστια φήμη που με το πέρασμα των χρόνων έχει δημιουργηθεί ένας θρύλος γύρω από το όνομά του. Σήμερα, το θέατρο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, οπότε μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε και να παρακολουθήσετε μία από τις υπέροχες παραστάσεις όπερας και μπαλέτου που πραγματοποιούνται. Θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία!

Το Ιστορικό Μουσείο της πόλης αξίζει να αποτελέσει την επόμενη στάση σας, καθώς θα βρεθείτε μπροστά σε πλήθος εκθεμάτων που παρουσιάζουν με μεγάλη παραστατικότητα την εξέλιξη της ιστορίας στην ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας. Θα έχετε, λοιπόν, την ευκαιρία να γνωρίσετε σε βάθος το λαό της χώρας, καθώς και να αντλήσετε πληροφορίες που σχετίζονται με την καθημερινότητά του, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής του, όπως επίσης και τις κατακτήσεις του. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στο μουσείο φιλοξενούνται πολλά ιστορικά κειμήλια χειρόγραφα, πάπυροι όπως επίσης και Ευαγγέλια.

Κόκκινη πλατεία στη Μόσχα

Όσοι από εσάς ταξιδέψετε στη Μόσχα, δε νοείται να μην επισκεφθείτε το Μαυσωλείο του Λένιν. Πρόκειται για ένα οικοδόμημα που είναι έργο του διάσημου Ρώσου αρχιτέκτονα Αλεξέι Σούτσεφ και φιλοξενεί ταριχευμένο, το σώμα του ηγέτη της Σοβιετικής Επανάστασης από την ημέρα του θανάτου του, 21 Ιανουαρίου του 1924. Ο χώρος είναι επισκέψιμος και μάλιστα, είναι μονίμως σχηματισμένη μια τεράστια ουρά από επισκέπτες που περιμένουν υπομονετικά να εισέλθουν στο μνημείο.

Ο Πύργος Ονστανκίνο, ύψους 540 μέτρων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί το υψηλότερο οικοδόμημα ολόκληρης της Ευρώπης. Καθώς ο πύργος είναι επισκέψιμος στο κοινό, επιλέξτε τον για να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα με τη θέα ολόκληρης της πόλης στα πόδια σας!

Η πανοραμική θέα της Μόσχας

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR