counter

Γιώργος Ζαμπέτας: Δείτε πώς είναι το σπίτι που έμενε και τον γοητευτικό εγγονό του με το ίδιο όνομα

Τον Γιώργο Ζαμπέτα όλοι τον γνωρίζουμε, καθώς άφησε τεράστια παρακαταθήκη στο ελληνικό τραγούδι και όχι μόνο. Τα τραγούδια του, είναι θρυλικά και στο άκουσμα του ονόματός του, όλοι «υποκλίνονται». Αυτό που δεν γνωρίζει όμως το ευρύ κοινό, είναι ότι ο ίδιος παρά την φήμη του ήταν ιδιαίτερα απλός και προσιτός και μάλιστα οι γείτονές του ανέφεραν πως μοίραζε γλυκά σε όλα τα παιδιά που συναντούσε στο σχολείο της γειτονιάς του.

Ο δαιμόνιος χρήστης του TikTok @themakmak, εντόπισε πώς είναι σήμερα το σπίτι που έμενε ο Γιώργος Ζαμπέτας, αλλά και τον γοητευτικό εγγονό του που έχει το ίδιο όνομα (και επώνυμο) με εκείνον! Όπως θα δείτε στο σχετικό υλικό, ο Γιώργος Ζαμπέτας έμενε σε ένα «παραδοσιακό» σπίτι του 50' και του 70', με αυλή, πετρόχτιστα φαρδιά σκαλιά και καγκελόπορτα. Πλέον, το σπίτι έχει γίνει διπλοκατοικία, αλλά οι τωρινοί ένοικοι έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα αλά παλαιά. 

Αξίζει να δείτε όμως και πώς είναι η οικοδομή που έχτιζε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στις «Διπλοπενιές», γιατί θα σας εντυπωσιάσει.

Ιδού και όλο το υλικό με το πώς είναι το σπίτι που έμενε ο Γιώργος Ζαμπέτας, αλλά και ο εγγονός του με το ίδιο όνομα:

Extra info για τον θρυλικό Γιώργο Ζαμπέτα

  • Ο Γιώργος Ζαμπέτας γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1925 στην Ακαδημία Πλάτωνος, ενώ η οικογένειά του καταγόταν από την Κύθνο.
  • Γονείς του ήταν ο Μιχάλης Ζαμπέτας, που ήταν κουρέας και η Μαρίκα Μωραΐτη, ανηψιά γνωστού βαρύτονου της εποχής.
  • Από πολύ μικρή ηλικία ο Γιώργος Ζαμπέτας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική, αφού παράλληλα με την απασχόλησή του στο κουρείο του πατέρα του ως βοηθός, «σκάρωνε» κρυφά στο μπουζούκι τις πρώτες του μελωδίες. Οτιδήποτε στη φύση παρήγε ήχο, τον συνάρπαζε και τον βοηθούσε στις συνθέσεις του, σύμφωνα με όσα ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στη βιογραφία του, λίγο πριν το θάνατό του.
  • Το 1932, σε ηλικία μόλις 7 ετών, κέρδισε το πρώτο του βραβείο, ως μαθητής της α’ δημοτικού, παίζοντας το πρώτο του τραγούδι σε σχολικό διαγωνισμό.
  • Παρά τις αντιδράσεις ο μικρός Γιώργος συνέχισε με απόλυτη προσήλωση να υπηρετεί τη μεγάλη του αγάπη, ενώ η γνωριμία του το 1938 με το Βασίλη Τσιτσάνη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας.
  • Το 1940 η οικογένεια Ζαμπέτα μετακόμισε στο Αιγάλεω και από τη στιγμή εκείνη ο Ζαμπέτας απέκτησε έναν άρρηκτο δεσμό με την πόλη, της οποίας εμπνεύστηκε και χάρισε το προσωνύμιο «Σίτι», κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του στη Βρετανία.
  • Στα 1942 και κάτω από συνθήκες ανέχειας λόγω της Κατοχής, ο Ζαμπέτας δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, με το οποίο τραγουδούσαν καντάδες στα κορίτσια.
  • Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50 ο Ζαμπέτας γράφει τα πρώτα του γνήσια ρεμπέτικα τραγούδια με γνωστούς ερμηνευτές, όπως οι Πρόδρομος Τσαουσάκης («Σαν σήμερα, σαν σήμερα...»), Στέλιος Καζαντζίδης («Βαθειά στη θάλασσα θα πέσω»), Μανώλης Καναρίδης («Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα»), Πόλυ Πάνου («Να πας να πεις στη μάνα μου») κ.ά. Έκδηλο ήταν από τότε το ταλέντο και το εκπληκτικό του παίξιμο, ωστόσο ακόμη δεν είχε κατασταλάξει στο πασίγνωστο ιδιαίτερο στυλ, που τον καθιέρωσε σαν έναν μοναδικό «σόουμαν» στο χώρο. Την επόμενη δεκαετία τα τραγούδια του γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, καθώς πραγματοποιεί εμφανίσεις στα σπουδαιότερα λαϊκά κέντρα διασκέδασης, ενώ ταξιδεύει στο εξωτερικό (Ευρώπη και Αμερική) και παράλληλα συμμετέχει σε περισσότερες από 160 ταινίες του ακμάζοντα εκείνο τον καιρό ελληνικού κινηματογράφου.
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR