1) Μουλιάζουμε τα ρεβίθια με λίγο αλάτι σε μπόλικο νερό για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.
2) Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε.
3) Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο και το αλάτι.
4) Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.
5) Διορθώνουμε με επιπλέον χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε πάπρικα, μπούκοβο και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
6) Αν μας αρέσει το σκόρδο, μπορούμε να προσθέτουμε ½ με 1 σκελίδα καθώς χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ.
7) Σερβίρουμε με ψητές πίτες και κομμάτια ωμών λαχανικών.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)