Χοιρινό με μυρωδικά ψημένο στον φούρνο (καπρικό)

Χοιρινό με μυρωδικά ψημένο στον φούρνο (καπρικό)

Αλατίζετε τα χοντροκομμένα κομμάτια της σπάλας 8-10 ώρες πριν μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Τοποθετείτε το κρέας πάνω σε μια σχάρα και από κάτω βάζετε ένα ταψί με νερό. Ψήνετε αρχικά στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον μία ώρα και 10 λεπτά.

Όταν το κρέας ροδίσει και ψηθεί εντελώς, αδειάζετε τα υγρά από το ταψί. Σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος, τοποθετείτε ψιλοκομμένα όλα τα βότανα και τα μαγειρεύετε στη φωτιά για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνετε και βάζετε αμέσως το σκεύος κάτω από τη σχάρα, ώστε να καπνιστεί το κρέας πάρα πολύ καλά.

Απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια 2-3 λαδόκολλες, σκορπάτε μερικά λεμονόφυλλα και τοποθετείτε επάνω το κρέας ζεστό. Κλείνετε αμέσως σφιχτά και το αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σερβίρετε το κρέας κρύο μαζί με άφθονη πράσινη σαλάτα.

*Tip: Καπρικό είναι ένας τρόπος ψησίματος του χοιρινού κρέατος σε ορισμένα χωριά γύρω από την πόλη του Ηρακλείου.

Περισσότερες συνταγές στο MY tv που κυκλοφορεί!

Εξώφυλλο

 

counter
MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 14 & ΧΑΛΕΠΑ
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100 - 2102594205
FAX: 210 2586740

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας, στατιστικών, διαφήμισης). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις