- Λιώστε σε μία μικρή κατσαρόλα ή στο microwave τις 4 κουταλιές βούτυρο, αδειάστε το στο ταψί, αδειάστε και τη μαύρη ζάχαρη, απλώστε τα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, όπως μπορείτε, και τοποθετήστε τις φέτες ανανά από πάνω (θα μείνουν κενά, μην σας απασχολήσουν).
- Αναμείξτε ξεχωριστά τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ξεχωριστά τα στέρεα. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα και χτυπήστε τα στο μίξερ όλα μαζί για 2 λεπτά.
- Ρίξτε πάνω από τον ανανά το μίγμα και ψήστε το κέϊκ στους 170oC σε προθερμασμένο φούρνο για 45- 50 λεπτά, (κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα). Αφού το βγάλετε από το φούρνο αφήστε το για 10 λεπτά προτού το αναποδογυρίσετε.
Tip: Ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!
Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)