counter

Τσουρέκι με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας

Τσουρέκι με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας
Τσουρέκι με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας

1) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και 2 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μετά σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και το κακάο ρίχνοντάς το απαλά από πάνω. 


2) Το αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο. Είναι έτοιμο όταν οι φουσκάλες της «ζωντανής» μαγιάς βγουν πάνω από το αλεύρι (περίπου σε μισή ώρα).


3) Ενώ περιμένουμε, βάζουμε σε ένα μπλεντεράκι ζάχαρη, μαχλέπι, βανίλια και μαστίχα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε ένα γουδί.


4) Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το μέλι, τα 100 γραμμ. βούτυρο, το ξύσμα και το μείγμα της ζάχαρης, μέχρι που να λιώσει το βούτυρο και όχι να κάψει, απλά να ζεσταθεί. 


5) Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο χλιαρό μείγμα, το ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


6) Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μπορεί να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. 


7) Στο τέλος προσθέτουμε τα 50 γραμμ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια ενώ χτυπάει ακόμα το μίξερ. Μόλις απορροφηθεί και το τελευταίο κομμάτι από το βούτυρο, βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ.


8) Μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει (αλλά όχι σε πολύ ζεστό μέρος) περίπου για 1-2 ώρες.


9) Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το κάνουμε λωρίδα. Πλέκουμε 2 μεγάλες πλεξούδες για να σχηματίσουμε τα τσουρέκια μας. Μπορούμε επίσης να κάνουμε ένα στρογγυλό ή μικρά ατομικά τσουρεκάκια. Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30’ έως 1 ώρα. Ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 20’-30’.


10) Από πάνω, μπορούμε αν θέλουμε, να απλώσουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα για να γίνουν ακόμα πιο σοκολατένια!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR