counter

Τσίζκεικ λεμονιού

Τσίζκεικ λεμονιού
Τσίζκεικ λεμονιού

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα τη μαργαρίνη με τα τριμμένα μπισκότα.

  • Στρώσε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. Χ 23 εκ. και ψήσε για 8΄-10΄.

  • Βγάλτο από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει εντελώς.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βάση ως έχει ή να τη χωρίσεις σε 10 κομμάτια κόβοντάς την.

 

  • Στον κάδο του μίξερ προσάρμοσε το εξάρτημα «φτερό» και χτύπησε το τυρί μέχρι να μαλακώσει για 1΄ περίπου σε μεσαία ταχύτητα.

  • Σταδιακά πρόσθεσε το γάλα σε τρεις δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα.

  • Ρίξε την κρέμα λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού με μια σπάτουλα. 

 

  • Ρίξε το μείγμα πάνω στη βάση. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρεις.

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR