- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα τη μαργαρίνη με τα τριμμένα μπισκότα.
- Στρώσε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. Χ 23 εκ. και ψήσε για 8΄-10΄.
- Βγάλτο από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βάση ως έχει ή να τη χωρίσεις σε 10 κομμάτια κόβοντάς την.
- Στον κάδο του μίξερ προσάρμοσε το εξάρτημα «φτερό» και χτύπησε το τυρί μέχρι να μαλακώσει για 1΄ περίπου σε μεσαία ταχύτητα.
- Σταδιακά πρόσθεσε το γάλα σε τρεις δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίξε την κρέμα λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού με μια σπάτουλα.
- Ρίξε το μείγμα πάνω στη βάση. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρεις.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)