counter

Τηγανιτό παγωτό με σιρόπι καραμέλας και φράουλες

Τηγανιτό παγωτό με σιρόπι καραμέλας και φράουλες
Τηγανιτό παγωτό με σιρόπι καραμέλας και φράουλες

 

  • Τυλίγεται τα φακελάκια σε μεμβράνη και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.  

 

  • Για να κάνετε το σιρόπι καραμέλας, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να πάρει καστανοκόκκινο χρώμα, προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. 

 

  • Σιγοβράζεται για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να πήξει (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά.

 

  • Ζεσταίνετε σε μία βαθιά κατσαρόλα αρκετό λάδι και τηγανίζετε το παγωτό για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει εξωτερικά.

 

  • Βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως.

 

  • Γαρνίρετε με σιρόπι καραμέλας, ανακατεμένο με φράουλες, φυλλαράκια δυόσμου και άχνη ζάχαρη.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking  στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στοblogstonatmo.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR