counter

Ταρτάρ σολομού με λεμόνι & φρέσκο κόλιαντρο

Ταρτάρ σολομού με λεμόνι & φρέσκο κόλιαντρο
Ταρτάρ σολομού με λεμόνι & φρέσκο κόλιαντρο

  • Καθαρίστε το φιλέτο από τα κόκαλα µε ένα τσιµπιδάκι και αν έχει δέρµα ζητήστε από τον ψαρά να το αφαιρέσει πριν αγοράσετε το ψάρι. Αν είναι πολύ χοντρό το φιλέτο, κόψτε το στη µέση οριζόντια για να «ψηθεί» πιο γρήγορα από το αλάτι.

 


  • Σε ένα µεγάλο πιάτο απλώστε χοντρό αλάτι σε πάχος µισού εκατοστού και ακουµπήστε πάνω το ψάρι, βάλτε και από την πάνω πλευρά του ψαριού την ανάλογη ποσότητα αλατιού και πατήστε καλά µε τα χέρια σας για να κολλήσει.

 


  • Σκεπάστε µε µεµβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 1 µε 2 ώρες, ανάλογα µε το πάχος του ψαριού, µέχρι να δείτε ότι έχει αρχίσει να αφυδατώνεται. Βγάλτε από το πιάτο το ψάρι και ξεπλύντε το αλάτι µε αρκετό νερό.

 


  • Στεγνώστε µε µια πετσέτα τον σολοµό και κόψτε σε µικρά κυβάκια µεγέθους ενός περίπου εκατοστού.

 


  • Κόψτε διαγώνιες λεπτές φέτες το φρέσκο κρεµµύδι, βγάλτε όµορφα φύλλα κόλιαντρου και µέσα σε ένα µπολ ανακατέψτε τα υλικά µεταξύ τους.

 


  • Με ένα κουτάλι γεµίστε µε ταρτάρ χαµηλά ποτήρια, στύψτε από πάνω λίγο λεµόνι και απλώστε µερικούς σπασµένους κόκκους κόκκινο πιπέρι.

 

  • Διατηρήστε τo στο ψυγείο ή καταναλώστε τo αµέσως.

 

                         

                                        Καλή σας όρεξη!

 

 

Κόστος συνταγής: 5€ 

Πηγή: Περιοδικό MY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR