counter

Τάρτα σοκολάτας με κρέμα ροδιού

Τάρτα σοκολάτας με κρέμα ροδιού
Τάρτα σοκολάτας με κρέμα ροδιού

Για τη βάση

1)      Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν σαν πάστα.

2)      Αδειάζουμε το μείγμα σε μια τάρτα φόρμας 24 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα έτσι ώστε να καλύψουμε όλη τη βάση και τα πλαϊνά.

3)      Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 40' για να παγώσει. 

Για την κρέμα ροδιού

1)      Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσει.

2)       Χτυπάμε τους κρόκους με το αλάτι και τους αφήνουμε στην άκρη.

3)      Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό ροδιού και τη ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθούν αρκετά καλά (λίγο πριν βράσουν).

 4) Ρίχνουμε τους ζεστούς χυμούς σιγά-σιγά μέσα στους κρόκους ανακατεύοντας παράλληλα και μετά τα ρίχνουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

5) Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης (καλά στυμμένα) και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά.

6) Περνάμε την κρέμα από ένα σουρωτήρι και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.

 7) Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τους σπόρους, ανακατεύουμε και την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. 

Για την γκανάζ

1)      Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. 2) Προσθέτουμε το μέλι και τα κρατάμε στην άκρη. 3) Ζεσταίνουμε καλά (όχι βράσιμο) την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια την αδειάζουμε στο μπολ με τις σοκολάτες. 4) Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 5) Αφήνουμε την γκανάζ στην άκρη, για να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. 

Συναρμολόγηση

1)      Αδειάζουμε την κρέμα ροδιού πάνω στη σοκολατένια βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. 2) Σκεπάζουμε με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και φυλάμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. 3) Στη συνέχεια, αδειάζουμε σιγά-σιγά την γκανάζ από πάνω και την απλώνουμε ομοιόμορφα. 4) Σκεπάζουμε πάλι την τάρτα και τη φυλάμε στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει εντελώς. 5) Σερβίρουμε την τάρτα με σπόρους από ρόδι και πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR