Για την τάρτα:
1) Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. με αποσπώμενη βάση, την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά προηγουμένως.
2) Παράλληλα στραγγίζουμε τις μοτσαρέλες από τα υγρά τους σε ένα σουρωτήρι. Ιδανικά τις αφήνουμε όλο το προηγούμενο βράδυ σε ένα πιάτο, το οποίο έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, και το βάζουμε στο ψυγείο.
3) Ψήνουμε τη ζύμη σκέτη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.
4) Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε
τη γέμιση.
5) Κόβουμε τις μοτσαρέλες σε λεπτές φέτες πάχους 2-3 χιλιοστών και τις βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο.
6) Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο εγκάρσια και αφαιρούμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα κουτάλι τα σπόρια και τα επιπλέον ζουμιά που μπορεί να έχουν.
7) Κόβουμε κάθε μισή ντομάτα κάθετα σε λεπτές φέτες πάχους 2-3 χιλιοστών.
8) Στρώνουμε στον πάτο της ζύμης εναλλάξ φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας. Ενδιάμεσα τοποθετούμε
και μερικά φύλλα βασιλικού.
9) Ψήνουμε για 25' επιπλέον μέχρι που να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Για το πέστο:
1) Καθώς ψήνεται η τάρτα ετοιμάζουμε το πέστο.
2) Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
3) Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με το πέστο
και φρέσκα φύλλα ρόκας ή βασιλικού.
EKTEΛEΣΗ
Για την τάρτα:
1) Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. με αποσπώμενη βάση, την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά προηγουμένως.
2) Παράλληλα στραγγίζουμε τις μοτσαρέλες από τα υγρά τους σε ένα σουρωτήρι. Ιδανικά τις αφήνουμε όλο το προηγούμενο βράδυ σε ένα πιάτο, το οποίο έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, και το βάζουμε στο ψυγείο.
3) Ψήνουμε τη ζύμη σκέτη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.
4) Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε
τη γέμιση.
5) Κόβουμε τις μοτσαρέλες σε λεπτές φέτες πάχους 2-3 χιλιοστών και τις βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο.
6) Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο εγκάρσια και αφαιρούμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα κουτάλι τα σπόρια και τα επιπλέον ζουμιά που μπορεί να έχουν.
7) Κόβουμε κάθε μισή ντομάτα κάθετα σε λεπτές φέτες πάχους 2-3 χιλιοστών.
8) Στρώνουμε στον πάτο της ζύμης εναλλάξ φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας. Ενδιάμεσα τοποθετούμε
και μερικά φύλλα βασιλικού.
9) Ψήνουμε για 25' επιπλέον μέχρι που να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Για το πέστο:
1) Καθώς ψήνεται η τάρτα ετοιμάζουμε το πέστο.
2) Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
3) Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με το πέστο και φρέσκα φύλλα ρόκας
ή βασιλικού.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)