counter

Τάρτα μανταρίνι σοκολάτα

Τάρτα μανταρίνι σοκολάτα
Τάρτα μανταρίνι σοκολάτα

  • Σε ένα µπολ ρίξτε τα υλικά για τη ζύµη και ζυµώστε µέχρι να έχετε ένα µαλακό, εύπλαστο ζυµάρι. Απλώστε το σε µια µεµβράνη και τυλίξτε καλά μετά βάλτε το στο ψυγείο µέχρι να σφίξει.

 

  • Ανοίξτε τη ζύµη σε πάχος µισού περίπου εκατοστού και απλώστε την απαλά σε λαµαρίνα 20 εκ. (ή ατοµικά φορµάκια για τάρτα). Κόψτε ό,τι περισσέψει. Τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

 

  • Προθερµάνετε τον φούρνο στους 200°C, τρυπήστε µε ένα πιρούνι τη βάση της τάρτας και ψήστε για 15 περίπου λεπτά µέχρι να πάρει χρυσό χρώµα η τάρτα. Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη µε το κορν φλάουρ και σε µέτρια φωτιά, ανακατέψτε µε ένα σύρµα.

 

  • Προσθέστε τον χυµό µανταρίνι, ανακατεύετε συνεχώς µέχρι να πήξει το µείγµα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε τους κρόκους, το βούτυρο και το ξύσµα.

 

  • Αφήστε το µείγµα να κρυώσει και γεµίστε την τάρτα, αφού τη βγάλετε από τη φόρµα, µε τη γέµιση µανταρίνι. Βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Παράλληλα βάλτε την κρέµα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και δώστε µια βράση, προσθέστε τη σοκολάτα ψιλοκοµµένη και ανακατέψτε µέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.

 

  • Αφήστε να κρυώσει το γλάσο και γεµίστε µέχρι πάνω την υπόλοιπη τάρτα.

 

  • Βάλτε την στο ψυγείο για µία ώρα και σερβίρετε.

 

 

Κόστος συνταγής: 10€ 

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR