counter

Τάρτα λεμονιού με ζαχαρούχο γάλα

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

Για τη βάση

·1 1/2 πακέτο μπισκότα, τύπου πτι-μπερ

· 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Για τη γέμιση

   1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

   3 ασπράδια αυγών

   1 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας

   2 φύλλα ζελατίνη

  2 λεμόνια, χυμός

  2 λεμόνια, ξύσμα

Για το πασπάλισμα

   άχνη ζάχαρη

Τάρτα λεμονιού με ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στον κάδο του μπλέντερ σπάτε τα μπισκότα έτσι ώστε να θρυμματιστούν. Σε ένα μικρό μπολ ζεσταίνετε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων (δεν πρέπει να βράσει, απλώς να λιώσει). Το προσθέτετε στα θρυμματισμένα μπισκότα .


2. Στρώνετε σε ένα μεσαίο ταψί το μείγμα και με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού το πιέζετε ελαφρά ώστε να είναι απλωμένο ομοιόμορφα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.


3. Στο μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση. Στον κάδο του μίξερρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τα ασπράδια των αυγών ελαφρώς χτυπημένα, το γιαούρτι, τον χυμό από τα λεμόνιακαι το ξύσμα από τα λεμόνια και τα χτυπάτε με το εξάρτημα σύρμα για να ομογενοποιηθούν.


4. Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης. Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε με τα χέρια και τα προσθέτετε στο μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα. Ξαναχτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.


5. Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και απλώνετε απαλά το μείγμα της γέμισης από πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης. Βάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί και όταν είναι έτοιμο κόβετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr 

MOST POPULAR