counter

Tαλιατέλες μπολονέζ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

Για τη συνταγή

1/2 κιλό βοδινό κιμά

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

3 κοτσανάκια σέλερι

2 κρεμμύδια

2 μικρά καρότα

4 σκελίδες σκόρδο

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

1 φλιτζάνι νερό

αλάτι, πιπέρι

1 κιλό ταλιατέλες

1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Tαλιατέλες μπολονέζ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Περνάτε τα λαχανικά από τον πολυκόφτη και τα ψιλοκόβετε τόσο ώστε να λιώσουν όταν θα βράσουν στη σάλτσα.

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί, μέχρι να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε το βοδινό και χοιρινό κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα με γρήγορες κινήσεις ώστε να σπάσει ο κιμάς, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς, να απορροφήσει τα υγρά του και να μην είναι πλέον κόκκινος. Σβήνετε με το κρασί.

3. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και το νερό και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Τέλος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

4. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις βράσουν τα σουρώνετε και όπως είναι καυτά τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτα. Προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά, και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Πειραματιστείτε και με άλλο ζυμαρικά όπως πένες, σπαγγέτι ή κοχύλια διότι η σάλτσα ειδικά σε αυτά με τις κοιλότητες μπαίνει στο εσωτερικό τους και τα εμπλουτίζει υπέροχα

Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr

MOST POPULAR