Σήμερα η Γωγώ Δελογιάννη μας παρουσιάζει μία συνταγή για μήλα γεμιστά με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.
"Τα κόκκινα μήλα δεν είναι τυχαία βαλμένα τόσο ισχυρά στη συνείδησή μας και στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι ανθεκτικά, πεντανόστιμα, και ιδιαιτέρως θρεπτικά. Δοκιμάστε να τα ενισχύσετε και με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, και θα έχετε στα χέρια σας μικρές vegan superfood βόμβες.
Για τα μήλα γεμιστά με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς χρειαζόμαστε:
- 4 μήλα κόκκινα άγουρα
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους
- ½ κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. κονιάκ ή μπράντι
- ½ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Μήλα γεμιστά με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς - Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα μήλα δημιουργώντας αρκετό χώρο, ώστε να χωράει μέσα τους η γέμισή μας, όπως κάνουμε με τις ντομάτες όταν φτιάχνουμε γεμιστά ας πούμε. Πετάμε φυσικά τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη, αλλά κρατάμε την ψίχα τους.
Ψήνουμε τα μήλα μόνα τους για 10’ στους 180°C στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί -τους ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα, το μέλι, κτλ.- μαζί με την ψίχα των μήλων.
Αφού έχουν ψηθεί τα μήλα τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα γεμίζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 15’.
Σερβίρουμε με παγωτό ή και όχι."
Από τη Γωγώ Δελογιάννη
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)