counter

Συνταγή για σολομό με σάλτσα σόγιας και αρωματικό ρύζι

Συνταγή για σολομό με σάλτσα σόγιας και αρωματικό ρύζι
Συνταγή για σολομό με σάλτσα σόγιας και αρωματικό ρύζι

Αρχή της εβδομάδας και η Γωγώ Δελογιάννη μας προτείνει ψάρι και συγκεκριμένα σολομό.

"Για να αλλάξουμε γεύση μετά από όλα αυτά τα κρεατικά που φάγαμε οι περισσότεροι, πάμε σε ένα καλό ψάρι. Σολομός γευστικός με όλα τα καλά του λιπαρά φυσικά. Το αρωματικό ρύζι και το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι υποχρεωτικά.

Θα χρειαστούμε:

  • 2 φέτες σολομό

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κ.γ. ζάχαρη  
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. σόγια σος 
  • 1 κ.γ. worchestershire sause 
  • ½ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη 
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή 1 κυβάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 
  • ½ κούπας νερό  
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο 

Για τη σάλτσα:

  • όλη τη μαρινάδα 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κλωνάρι θυμάρι 
  • 2 κ.σ. σόγια 
  • 1 κ.σ. worchestershire sause
  • φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα
     

Σολομός με σάλτσα σόγιας και αρωματικό ρύζι

Μαρινάρουμε τον σολομό για τουλάχιστον 120’. Τον βγάζουμε και τον στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. 

Βάζουμε όλη τη μαρινάδα και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Ψήνουμε τον σολομό σε αντικολλητικό τηγάνι για 3’ από κάθε πλευρά και τον τελειώνουμε για 5’-7’ στον φούρνο ανάλογα με το πάχος του κομματιού που έχουμε στους 180°C στις αντιστάσεις. 

Σερβίρουμε με ένα αρωματικό ρύζι της αρεσκείας μας jasmine, basmati ό,τι θέλετε, και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι."

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR