counter

Συνταγή για Οσομπούκο με λαχανικά από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για Οσομπούκο με λαχανικά από τη Γωγώ Δελογιάννη
Συνταγή για Οσομπούκο με λαχανικά από τη Γωγώ Δελογιάννη

"Μοσχαράκι με το κόκκαλο για έξτρα νοστιμιά, μαγειρεμένο με την ησυχία του στη γάστρα -ει δυνατόν- ικανό να σας κάνει να χαμογελάσετε και να ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα. Είπαμε, βρώσιμη φροντίδα. Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά, πολέντα, πουρέ ξέρετε εσείς.

Οσομπούκο με λαχανικά - Υλικά

  • 1500 γρ. οσομπούκο 
  • 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους 
  • 12 ολόκληρα μανιτάρια  
  • 3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες 
  • 1 πράσο κομμένο σε χοντρές ροδέλες 
  • 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. 
  • 100 ml λευκό κρασί  
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 2-3 κλωνάρια θυμάρι  
  • αλάτι-πιπέρι  
  • ρίγανη 

Οσομπούκο με λαχανικά - Εκτέλεση

Αλευρώνουμε το οσομπούκο και το περνάμε από το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο για να το θωρακίσουμε από όλες τις πλευρές. 

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά για 2’. Σβήνουμε με το κρασί και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε “ξύνοντας” και τον πάτο του τηγανιού για να μαζέψουμε όλη τη γεύση που μαζεύεται εκεί. 

Βάζουμε το κρέας και τα λαχανικά σε ταψί με καπάκι ή γάστρα. Συμπληρώνουμε περίπου 200 ml νερό. Πριν το κλείσουμε καλύπτουμε με λαδόκολλα όλη την επιφάνεια του φαγητού, από πάνω κλείνουμε με το καπάκι του σκεύους και ψήνουμε για 180’ στους 150°C στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10’ ακόμη στους 180°C να πάρουν όλα ένα ωραίο χρώμα"

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR