Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε μοσχαράκι Bourguignon στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.
Μοσχαράκι Bourguignon - Υλικά
- 1500γρ. κρέας Μόσχου ( 750γρ. ελιά και 750γρ. σπάλα χωρίς το κόκκαλο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ πράσο, το λευκό μέρος μόνος ψιλοκομμένο
- ½ κεφάλι σκόρδο
- 1 κομμάτι άκοπο μπέικον 200 γρ.
- 125 ml κόκκινο γλυκό κρασί
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- μερικά κλωνάρια μαϊντανού με τα φύλλα τους
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ μπουκάλι κόκκινο κρασί μπρούσκο
- 600 ml σκούρο βοδινό ζωμό
- 1 κ.σ. πελτέ
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας:
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)