counter

Συνταγή για κριθαράκι στο φούρνο με πιπεριές και φέτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για κριθαράκι στο φούρνο με πιπεριές και φέτα από τη Γωγώ Δελογιάννη
Συνταγή για κριθαράκι στο φούρνο με πιπεριές και φέτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η Γωγώ Δελογιάννη μας φτιάχνει σήμερα ένα πεντανόστιμο κροθαράκι στο φούρνο με πιπεριές και φέτα.

"Εύκολο και γρήγορο κριθαράκι στο φούρνο, ιδανικό για γρήγορο μαγείρεμα ή για να αξιοποιήσουμε ό,τι μας έμεινε από ψητό κοτόπουλο ή ψάρι.
Έτοιμο σε περίπου 30′ και ζεστό, αγαπημένο μου comfort food για τις δύσκολες μέρες.

Συνταγή για κριθαράκι - Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 15 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 400γρ. ντομάτα τριμμένη, φρέσκια ή πασάτα
  • περίπου 500 ml νερό (να σκεπάζει ίσα ίσα το φαγητό)
  • 250 γρ. φέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι

Κριθαράκι - Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ταψάκι. Αλατίζουμε ελαφρά, βάζουμε κριθαράκι, ντομάτα, νερό, ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μας. Βάζουμε σε ζεστό φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20′. Συμπληρώνουμε νερό, αν χρειαστεί.
Βάζουμε από πάνω τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ψήνουμε άλλα 10′. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε εκεί περίπου 10′ μέχρι να σερβίρουμε.

Tip #1: Ενισχύουμε το κριθαράκι με λαχανικά που μας αρέσουν, προσέχοντας μόνο να είναι κομμένα σε μέγεθος που να προλάβουν να ψηθούν στα 30′ ψησίματος του φαγητού. Για παράδειγμα, κολοκυθάκια κομμένα, καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη, μελιτζάνες, κουνουπίδι ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Tip #2: To κοτόπουλο ή το ψάρι που σας έχει μείνει, εδώ βρίσκει το απόλυτο σπίτι του. Βάλτε το εξ’ αρχής στο ταψί με τα λαχανικά και είστε έτοιμοι".

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR