Η Γωγώ Δελογιάννη προτείνει για σήμερα μία νόστιμη κιμαδόπιτα!
"Οι πίτες είναι απ΄τις καλύτερες γαστρονομικές δημιουργίες, κατά τη γνώμη μου. Μπορούν να φαγωθούν οποιαδήποτε ώρα της μέρας, ως κυρίως γεύμα ή σνακ ή συνοδευτικό και να έχουν μέσα πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Εδώ έχουμε μια διόλου ταπεινή ανάμεικτη κιμαδόπιτα να σας τρέχουν τα σάλια.
- 1 δόση ζύμης κουρού
- 1000 γρ. κιμάς ανάμεικτος
- 1 πράσο πολύ ψιλοκομμένο
- 1 ½ κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 καρότο πολύ ψιλοκομμένο
- αλάτι -πιπέρι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Σοτάρουμε τον κιμά για 3’-4′ με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για ακόμη 4’. Συμπληρώνουμε νερό τόσο ώστε να τα καλύψει και βράζουμε για 15’-20’ μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ωστόσο ετοιμάζουμε τη ζύμη κουρού.
Μόλις κρυώσει η γέμιση, της προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε 2 φύλλα. Στρώνουμε το ένα στο ταψί προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο κουρού διπλώνοντας τις άκρες του προς τα έξω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για 40’.
Τρώμε και ζεστή και κρύα, ανάλογα με τα κέφια, αλλά όπως καταλαβαίνετε περιμένουμε λίγο να κρυώσει για να την κόψουμε"
Από τη Γωγώ Δελογιάννη
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)