counter

Συνταγή για κιμαδόπιτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για κιμαδόπιτα από τη Γωγώ Δελογιάννη
Συνταγή για κιμαδόπιτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η Γωγώ Δελογιάννη προτείνει για σήμερα μία νόστιμη κιμαδόπιτα!

"Οι πίτες είναι απ΄τις καλύτερες γαστρονομικές δημιουργίες, κατά τη γνώμη μου. Μπορούν να φαγωθούν οποιαδήποτε ώρα της μέρας, ως κυρίως γεύμα ή σνακ ή συνοδευτικό και να έχουν μέσα πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Εδώ έχουμε μια διόλου ταπεινή ανάμεικτη κιμαδόπιτα να σας τρέχουν τα σάλια.

Κιμαδόπιτα - Υλικά

  • 1 δόση ζύμης κουρού
  • 1000 γρ. κιμάς ανάμεικτος 
  • 1 πράσο πολύ ψιλοκομμένο 
  • 1 ½ κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο 
  • 1 καρότο πολύ ψιλοκομμένο 
  • αλάτι -πιπέρι 
  • 200 γρ. τυρί κρέμα 
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 

Κιμαδόπιτα - Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά για 3’-4′ με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για ακόμη 4’. Συμπληρώνουμε νερό τόσο ώστε να τα καλύψει και βράζουμε για 15’-20’ μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει. 

Ωστόσο ετοιμάζουμε τη ζύμη κουρού.

Μόλις κρυώσει η γέμιση, της προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά. 

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε 2 φύλλα. Στρώνουμε το ένα στο ταψί προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο κουρού διπλώνοντας τις άκρες του προς τα έξω.  

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  στον αέρα, για 40’. 

Τρώμε και ζεστή και κρύα, ανάλογα με τα κέφια, αλλά όπως καταλαβαίνετε περιμένουμε λίγο να κρυώσει για να την κόψουμε"

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR