Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε Ιμάμ Μπαϊλντί στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.
Υλικά για Ιμάμ Μπαϊλντί
- 4 μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες
- 2 μεγάλες τομάτες
- 4 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
- 4 κ.τ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 150 ml χλιαρό νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 300 γρ φέτα
- 200 ml Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
Η συνταγή για ιμάμ μπαϊλντί
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δυο κατά μήκος
- Τις χαράζουμε εσωτερικά με ένα μαχαιράκι κάνοντας σταυρωτά κοψίματα
- Τις αλατίζουμε
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και όταν ζεσταθεί τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις δυο μεριές
- Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα τις βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
- Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 70 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά
- Όταν πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ και 150 μλ χλιαρό νερό με ένα κύβο λαχανικών
- Δοκιμάζουμε και Αλατοπιπερώνουμε
- Βράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει η ντομάτα
- Σε ένα λαδωμένο με ελαιόλαδο ταψί φούρνου η Πυρέξ (25 Χ 35) αραδιάζουμε τις μελιτζάνες
- Μετά βάζουμε από πάνω το μείγμα με τα κρεμμύδια και την σάλτσα ντομάτας
- Κόβουμε τις φρέσκιες τομάτες σε μικρό καρεδακι χωρίς σπόρια
- Σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε μια ποσότητα από τη φρέσκια ντομάτα και τέλος αραδιάζουμε από πάνω την φέτα σε κομμάτια
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180
- Σερβίρουμε από πάνω με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας:
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)