counter

Σπιτικό Street Food από τη Γωγώ Δελογιάννη

Σπιτικό Street Food από τη Γωγώ Δελογιάννη
Σπιτικό Street Food από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για σπιτικό street food με χειροποίητο flatbread

Σπιτικό street food με ανοιχτή πίτα -a.k.a. flatbread ντε- φτιαγμένη απ’τα χεράκια σας. Εδώ με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και ντοματίνια. Αυτή η συνταγή ανήκει στην κατηγορία της «φαντασίας» καθότι μπορείς να γεμίσεις το χειροποίητοflatbread με ό,τι φανταστείς και αναλόγως το χρόνο ή το μεράκι σου στην κουζίνα να δημιουργήσεις κάτι πραγματικά φανταστικό!

Υλικά για το χειροποίητο flatbread

50 ml ελαιόλαδο 
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ 
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 
1 κ. γ. αλάτι 

Βασικά υλικά συνταγής σπιτικού street food

350 γρ. στήθος κοτόπουλου 
250 γρ. μοτσαρέλα 
10 ντοματίνια 
1 σκελίδα σκόρδο 
2-3 κλωνάρια θυμάρι 
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο 

Προετοιμασία υλικών για το flatbread: 

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά που αναφέρονται στη λίστα πιο πάνω και τα ζυμώνουμε ελάχιστα ( 3’-4’) μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να ξεκουραστεί τουλάχιστον τουλάχιστον για μισή ώρα. 

Έπειτα, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 πίτες ανοίγοντας τες με τα δάχτυλα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε μία πίτα τη φορά, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 5’-6’. Γυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη της πλευρά, χωρίς καπάκι αυτή τη φορά.

Οδηγίες για τη γέμιση με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι για 8’-10’ σε δυνατή φωτιά και φυσικά αντικολλητικό τηγάνι. Στρώνουμε το κοτόπουλο, τα ντοματίνια και ό, τι άλλο μας κάνει γούστο και τρώμε. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, για να αναδείξετε ακόμα περισσότερο τα αρώματα της συνταγής!

Προσέχουμε να μη μας στεγνώσει το κοτόπουλο και να βγει ζουμερό και αρωματικό, ώστε σε συνδυασμό με τη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια να απογειώσουν τη γεύση!

Αν σας περισσέψει κάποια πίτα βάλτε την στην κατάψυξη, και την επόμενη φορά που θα τη χρειαστείτε ξεπαγώστε την, φορτώστε την με ότι σας βρίσκεται και είστε έτοιμοι. 

Αυτή τη συνταγή και όλες τις άλλες θα τις βρείτε στο www.gogodelogianni.com

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR