counter

Special γαυροκεφτέδες με ούζο

Special γαυροκεφτέδες με ούζο
Special γαυροκεφτέδες με ούζο

Βγάζουμε το κεφάλι, το κόκαλο και τα εντόσθια από τους γαύρους, τους πλένουμε πολύ καλά και τους χοντροκόβουμε. Τους ρίχνουμε ένα σφηνάκι ούζο και τους αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.

 

Σε μία λεκανίτσα τοποθετούμε το αλεύρι, χτυπάμε το σε ένα μπολ το αυγό και το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι, προσθέτουμε το δεύτερο σφηνάκι ούζου και ανακατεύομε. Ρίχνουμε τον μαριναρισμένο γαύρο μέσα στο κουρκούτι. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε μέσα τον άνηθο, τον μάραθο και το σκόρδο. Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα και ρίχνουμε τους γαυροκεφτέδες στο τηγάνι. Τους γυρίζουμε να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές, για περίπου 5-6 λεπτά.

 

Πηγή: www.mirsini.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR