1) Βάζουµε ένα µεγάλο τηγάνι στη φωτιά.
2) Όταν κάψει, ρίχνουµε λίγο ελαιόλαδο.
3) Αλευρώνουµε ελαφρά τις καραβίδες και τις ρίχνουµε στο τηγάνι µέχρι να πάρουν ωραίο κόκκινο χρώµα. Αφαιρούµε από το τηγάνι και κρατάµε στο πλάι.
4) Επιστρέφουµε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουµε το µπούκοβο, τη ρίγανη και το σκόρδο µέχρι να πάρει ελαφρύ χρώµα για 1' περίπου.
5)Προσθέτουµε τον πελτέ και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλο 1'. Στη συνέχεια ρίχνουµε το κονιάκ και βράζουµε σχεδόν µέχρι να εξατµιστεί. Ακολουθούν ο ζωµός, οι ντοµάτες και το φύλλο δάφνης.
6) Κατεβάζουµε τη θερµοκρασία στο µισό και σιγοβράζουµε για 30' µέχρι να δέσει η σάλτσα.
7) Επιστρέφουµε τις καραβίδες και τις µαγειρεύουµε για άλλα 5'.
8) Έχουµε βράσει τα µακαρόνια και τα ανακατεύουµε µε τη σάλτσα.
9) Αν θέλουµε, σερβίρουµε πασπαλίζοντας µε µπόλικο µαϊντανό.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)