counter

Σούπα κουνουπίδι με φρυγανισμένο ψωμί και αυγά ποσέ

Σούπα κουνουπίδι με φρυγανισμένο ψωμί και αυγά ποσέ
Σούπα κουνουπίδι με φρυγανισμένο ψωμί και αυγά ποσέ

Για τη σούπα

1)Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και τα κρατάμε στην άκρη.

2) Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

3)Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

4) Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

5) Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν εντελώς, να λιώσουν.

6) Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ.

7) Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία, βελούδινη.

8) Βάζουμε τη σούπα ξανά στη φωτιά και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. 

Για τα αυγά

1)      Σπάμε ένα-ένα τα αυγά στον ζωμό λαχανικών που σιγοβράζει και τα αφήνουμε για 4 λεπτά.

2)      Βγάζουμε τα αυγά προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. 

Για το σερβίρισμα

1)      Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα.

2)      Τοποθετούμε ένα αυγό σε κάθε φέτα ψωμιού και όλα μαζί στο κέντρο της σούπας, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πάπρικα, σχοινόπρασο, πασατέμπο και σερβίρουμε. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR