- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανακατεύετε το τρίμα του ψωμιού με το ξύσμα πορτοκαλιού, σε ένα μικρό μπολ, προσθέτετε εκεί και το λάδι.
- Αλείφετε τον σολωμό με την μουστάρδα και επικαλύπτετε με το τρίμα του ψωμιού.
- Ραντίζετε με λάδι και ψήνετε σε ένα ταψάκι στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Στην διάρκεια φτιάχνετε το ταμπουλέ. Βάζετε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζετε με τον ζωμό, ίσα που να το καλύπτει.
- Στη συνέχεια σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10 λεπτά.
- Αφαιρείτε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε σε μικρά καρέ. Έπειτα, κάνετε το ίδιο και με το αγγούρι.
- Βάζετε τα καρέ σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι.
- Καρυκεύετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το λεμόνι .
- Τέλος σε ένα πιάτο σερβίρετε τον σολομό που έχει ψηθεί και έχει πάρει χρώμα με γαρνιτούρα το ταμπουλέ.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking και δείτε την εκτέλεση της βήμα, βήμα αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)