counter

Σοκολατένια τάρτα

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

Για την κρούστα

200 γρ. μπισκότα βουτύρου σοκολάτας

100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

1 κουτ. σουπ. μέλι ανθέων

Για την γέμιση

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος

1 κουτ. σουπ. εσάνς βανίλιας

2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη, και για το πασπάλισμα

200 ml. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για το σερβίρισμα

3 κουτ. σουπ. κρεμ φρες ή σαντιγί για διακόσμηση

200 γρ. φράουλες ή βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα

Σοκολατένια τάρτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Φτιάχνετε πρώτα την κρούστα: Θρυμματίζετε τα μπισκότα είτε στο μπλέντερ ή με έναν πλάστη, αφού τα βάλετε σε μια πλαστική σακούλα και      έπειτα τα σπάτε με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Σε ένα μπολ λιώνετε το βούτυρο μαζί με το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσέχοντας να μην βράσει. Έπειτα, ρίχνετε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύετε με σπάτουλα ώστε να καλυφθούν παντού από το μείγμα βούτυρου-μελιού.

Αδειάζετε την κρούστα μέσα σε μια φόρμα για τάρτες διαστάσεων 12x36εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζετε με τα χέρια σας για να απλωθεί ομοιόμορφα και στις άκρες και την τοποθετείτε στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζετε τη γέμιση.

Φτιάχνετε τη γέμιση. Σπάτε τις δύο σοκολάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζετε σ’ ένα μεγάλο μπολ. Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της το μπολ με τις σοκολάτες (διαδικασία μπεν μαρί). Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώστε τις σοκολάτες ανακατεύοντας κάθε τόσο με σπάτουλα. Μόλις λιώσουν, προσθέτετε την εσάνς βανίλιας, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε.

Παράλληλα χτυπάτε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτετε στο μείγμα με τις λιωμένες σοκολάτες.

Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και την απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Βάλτε την στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες.

Κατόπιν, ακουμπάτε την τάρτα σε μια πιατέλα και αφαιρείτε την αποσπώμενη βάση. Θα σας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα να την αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια. Γαρνίρετε με μικρές κουταλιές απ’ την κρεμ φρες, ή ροζέτες σαντιγί στο κέντρο της μερίδας και από μια φράουλα ή βατόμουρο από πάνω. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και λίγες φράουλες ή βατόμουρα επιπλέον στο πλάι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Όταν βράσει το βούτυρο περισσότερο απ’ όσο πρέπει, βγάζει μαυρίλες και «αφήνει» το νερό του.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφθείτε το www.mirsini.gr

 

 

 

MOST POPULAR