- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε τη βανίλια.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε και το γιαούρτι.
- Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνουμε μέσα το κολοκυθάκι και το καρότο και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σε σκεύος (ή θήκες) για cupcakes γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3.
- Ψήνουμε για 20-22 λεπτά (μέχρι να βάλουμε μία οδοντογλυφίδα μέσα, που πρέπει να βγει καθαρή).
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και τα αφαιρούμε από τις θήκες.
Από το βιβλίο «Μαμά, δεν τρώω πράσινα!» των εκδόσεων Μίνωας.
Φωτογραφία: Dimitris the Athens
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)