Σαρδέλες μαρινάτες με πιπεριά Φλωρίνης Home FLIFE FOOD γράφει Fthis Team Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2013, 10:45 - Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023, 17:26 Σαρδέλες μαρινάτες με πιπεριά Φλωρίνης Κόψτε τα κεφάλια από τις σαρδέλες και απαλά µε τον αντίχειρά σας σπρώξτε από την πλευρά της κοιλιάς προς τα πίσω για να ανοίξει στη µέση η σαρδέλα. Βγάλτε το κόκαλο, ξεπλύνετε και τοποθετήστε σε ένα ταψί µε απορροφητικό χαρτί. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σαρδέλες. Ρίξτε στο µίξερ τις πιπεριές µαζί µε το µισό ελαιόλαδο και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα (δεν θέλουµε να γίνει κρέµα). Βάλτε σε ένα βαθύ µπολ µαζί µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι και τον χυµό λεµόνι, ανακατέψτε καλά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και προσεκτικά βάλτε µέσα µία µία τις σαρδέλες. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες µέχρι να «ψηθούν» τα ψάρια. Βγάλτε από το ψυγείο, σουρώστε από τη µαρινάτα και σερβίρετε σε πιατέλα σαν ορεκτικό ή µεζέ. Συντηρήστε µέσα στη µαρινάτα αν δεν καταναλωθούν άµεσα. Κόστος συνταγής: 10€ Πηγή: Περιοδικό TAGS: ΣΥΝΤΑΓΕΣMY tvΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣMY COOKING Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr) ΜΟΙΡΑΣΟΥ
NEWS/ Η Ματίνα Παγώνη για τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον: "Eκεί δόθηκε το πρώτο σήμα ότι τα πράγματα δεν ήταν απλά"
NEWS/ Για μια Ζωή: Ακυρώθηκε η χθεσινή θεατρική παράσταση - Το ευτράπελο που συνέβη στον Γιάννη Τσιμιτσέλη
VIDEOS/ Ελένη Μενεγάκη: Η αλλαγή που παρατήρησαν πάνω της και η ίδια διέψευσε - "Όχι βέβαια. Είναι δυνατόν;"
FASHION Ευγενία Μανωλίδου: Το σακάκι της θυμίζει Chanel & είναι το κομμάτι που χρειάζεσαι για την άνοιξη
HOUSE Ντάνη Γιαννακοπούλου: Το παιδικό δωμάτιο στο σπίτι της είναι το diy που θα σε "σώσει" αν είσαι μαμά