counter

Σαλάτα με καλαμάρι & τηγανητά κρεμμύδια

Σαλάτα με καλαμάρι & τηγανητά κρεμμύδια
Σαλάτα με καλαμάρι & τηγανητά κρεμμύδια


Πλύνετε καλά το σπανάκι και τη ρόκα  και αφήστε σε ένα σουρωτήρι µέχρι να στραγγίσουν τελείως από το νερό.


Καθαρίστε τα κρεµµύδια, κόψτε τα στη µέση και µε προσοχή ψιλοκόψτε φεγγαράκια όσο πιο λεπτά µπορείτε, διαλύστε τα µε τα χέρια σας να ξεχωρίσουν και βάλτε τα σε ένα µπολ.


  • Ρίξτε µέσα το αλεύρι και το κορν φλάουρ και πατήστε µε δύναµη τα κρεµµύδια να βγάλουν υγρασία για να κολλήσει πάνω τους περισσότερο αλεύρι (γίνονται πιο τραγανά).


  • Τηγανίστε τα κρεµµύδια σε µέτρια φωτιά σε κατσαρολάκι µε ελαιόλαδο µέχρι να πάρουν ωραίο καφέ χρώµα. Με µια τρυπητή κουτάλα βγάλτε τα και απλώστε τα σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί.

 

  • Καθαρίστε τα καλαµάρια πολύ καλά από δέρµα και εντόσθια και στεγνώστε τα καλά. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και σοτάρετε τα καλαµάρια από όλες τις πλευρές µέχρι να πάρουν καφέ χρώµα, χωρίς όµως να τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνει η σάρκα τους.

 

  • Βάλτε τα πάνω σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε ροδέλες. Βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα µέσα στο µίξερ και χτυπήστε καλά µέχρι να λιώσει η λιαστή ντοµάτα.


  • Σε ένα βαθύ µπολ βάλτε σαν βάση το σπανάκι µε τη ρόκα και απλώστε από πάνω το καλαµάρι και τα τηγανητά κρεµµύδια, περιχύστε µε τη σάλτσα και απολαύστε.

 

 

Κόστος συνταγής: 6€ 

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR