counter

Σαλάτα με φέτα, πορτοκάλι και αμύγδαλα

Σαλάτα με φέτα, πορτοκάλι και αμύγδαλα
Σαλάτα με φέτα, πορτοκάλι και αμύγδαλα

  • Λιώνουμε το βούτυρο για τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συμπληρώνουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα  αμύγδαλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι και αλατίζουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο ανακατεύοντας για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι τα αμύγδαλα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να καραμελώσουν. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα λεπτό στρώμα σε δίσκο ψησίματος τον οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.

 

  • Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε όλα τα πράσινα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς. Τα κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια εκτός της βαλεριάνας, η οποία συνήθως είναι μικρή.

 

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

 

  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη και βαθιά σαλατιέρα, προσθέτουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού, τη φέτα και τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε  αμέσως.



Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR