- Αφαιρείτε ένα, ένα τα φύλλα από τα αντίδια, τα πλένετε πολύ καλά και τα βάζετε να στραγγίσουν εντελώς. Τα ακουμπάτε σε μια βαμβακερή πεσέτα, τα σκεπάζετε με μια δεύτερη και ταμπονάρετε ελαφρά με το χέρι σας έτσι ώστε να τραβήξει και τα υπόλοιπα νερά.
- Κόβετε τα φύλλα με το χέρι σας σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζετε σε μια πιατέλα και από πάνω σκορπάτε τα αχλάδια, τη φέτα και τα καρύδια.
- Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το τρίμμα και το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε δύο σταγόνες χλιαρό νερό, κλείνετε και χτυπάτε καλά τη σάλτσα έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως για να μη «μαυρίσει» το αχλάδι.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)