counter

Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης και μέλι

Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης και μέλι
Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης και μέλι

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε σε μέτρια φωτιά το ρύζι με 3½ φλ. του καφέ νερό και μια πρέζα αλάτι, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό του. 

 

  • Σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα διαλύετε το κορν φλάουρ. Σε μια  κατσαρόλα βράζετε το υπόλοιπο γάλα με τη βανίλια, τον κρόκο Κοζάνης και το μέλι. 

 

  • Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι ( αν του έχει απομείνει λίγο νεράκι δεν πειράζει ) και το γάλα με το κορν φλάουρ.

 

  • Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσοχή όμως, μην το αφήσετε να πήξει πολύ. 

  • Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το μοιράζετε σε μπολ. 

  • Το σερβίρετε με την κανέλα και τα τριμμένα καρύδια. 

 


Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking  στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR