- Ζεστάνετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και κρατήστε τον ζεστό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το κρεμμύδι και τον κρόκο Κοζάνης.
- Ανακατέψτε και μαγειρέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και γίνει "διάφανο".
- Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε το ανακάτεμα, έως ότου όλοι οι κόκκοι γυαλίσουν και καλυφθούν από βούτυρο.
- Ξεκινήστε να προσθέτετε σταδιακά το ζωμό.
- Προσθέστε στο ρύζι μια κουτάλα ζωμό και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί.
- Συνεχίστε την ίδια διαδικασία κουτάλα- κουτάλα, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να απορροφηθεί πλήρως από το ρύζι, το οποίο θα πρέπει να έχει μαλακώσει αρκετά.
- Στο μεταξύ βράστε για λίγο σε νερό ή στον ατμό τα σπαράγγια.
- Θα πρέπει να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους και να "κρατάνε" στο δόντι.
- Στραγγίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέστε στο ριζότο το χυμό λεμόνι και το τριμμένο τυρί.
- Σερβίρετε το ριζότο αμέσως, βάλτε από πάνω σπαράγγια, λίγο ξύσμα από λεμόνι και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.
Tips: Μην μπείτε στον πειρασμό να βάλετε όλο το ζωμό μαζί. Η σταδιακή προσθήκη του είναι αυτή που "χυλώνει" το ριζότο. Το σερβίρουμε αμέσως.
Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)