counter

Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια
Ριζότο με μανιτάρια

Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αφήνουμε μέχρι να ξανθίσει ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.

Σοτάρουμε λίγο ακόμη και ρίχνουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας. Σβήνουμε αρχικά με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό, αλάτι (ανάλογα με πόσο αλμυρό ζωμό έχουμε), το σαφράν και το θυμάρι. Το αφήνουμε να βράσει και κατά διαστήματα ρίχνουμε καυτό τoν ζωμό λίγο λίγο ώστε να μελώσει. Για τη διαδικασία αυτή θα χρειαστούν περίπου 12'-15'. Είναι έτοιμο όταν το ριζότο χυλώσει, αλλά το ρύζι κρατάει ελαφρώς στο δόντι. 

Σε αυτή τη φάση κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τον βασιλικό. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 

Τέλος, αφήνουμε για λίγο και σερβίρουμε σε πιάτο γαρνίροντας με μια φούντα βασιλικού.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR