counter

Ριζότο με αρακά και δυόσμο

Ριζότο με αρακά και δυόσμο
Ριζότο με αρακά και δυόσμο

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο ζωμό, τα καρότα, το σέλινο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το πράσο. Βράζουμε για 20’ και τον σουρώνουμε.

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας απαλά για 2’-3’.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε μέχρι να γυαλίσει. Τότε σβήνουμε με λίγο κρασί, ανακατεύουμε σιγά σιγά και ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο ζωμό μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20’.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τέλος, ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα, 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό και φρέσκο δυόσμο. Γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδαwww.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR