counter

Ριζότο µε σπαράγγια

Ριζότο µε σπαράγγια
Ριζότο µε σπαράγγια

  • Σε ένα µεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουµε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σοτάρουµε για 1-2 λεπτά το σκόρδο και το αφαιρούµε. Προσθέτουµε αµέσως το κρεµµύδι µαζί µε το ρύζι και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά να «γυαλίσει» το ρύζι.

 

  • Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε το ρύζι να βράσει και να το απορροφήσει σιγά-σιγά.

  • Προσθέτουµε σταδιακά το ζωµό των λαχανικών και ανακατεύουµε συνεχώς µε µια ξύλινη κουτάλα για τουλάχιστον 6-7 λεπτά.

  • Προσθέτουµε τα σπαράγγια και τα ντοµατίνια ολόκληρα, το µισό σπέκ ή ζαµπόν και την παρµεζάνα και αλατοπιπερώνουµε.

  • Σιγοβράζουµε για 5-7 λεπτά και σερβίρουµε. ∆ιακοσµούµε µε µερικές κορυφές από φρέσκια σπαράγγια, το υπόλοιπο σπεκ ή ζαµπόν και µερικά ντοµατίνια κοµµένα στα δύο.

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr. Κάντε like στο FthisGR στο Facebook και στείλτε τις δικές σας απορίες- ερωτήσεις.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR