X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Πρασοτηγανιά

Υλικά 

1 κιλο κρέας χοιρινό , χωρίς κόκαλο κομμένα σε μικρές μπουκιές
1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια 2 – 3 εκ.
3-4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
½ φλιτζ. τσαγ. τυρί φέτα σκληρή
½ φλιτζ. τσαγ. χυμό λεμόνι

1 πρέζα  ρίγανη

1 πρέζα πάπρικα πικάντικη

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το κρέας στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοτηγανίζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί  και συνεχίζετε το ψήσιμο για δέκα ακόμα λεπτά .
2. Έπειτα ρίχνετε τα πράσα μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλατοπιπέρωνετε, ανακατεύετε με μια σπάτουλα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
3. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι, την ρίγανη, την τριμμένη φέτα και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε πασπαλισμένο με πάπρικα.

Χρήσιμο: Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε χοιρινό λαιμού η σπάλα που είναι μαλακή και θα ψηθεί πιο εύκολα.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)