Πρασοτηγανιά

Υλικά 

1 κιλο κρέας χοιρινό , χωρίς κόκαλο κομμένα σε μικρές μπουκιές
1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια 2 – 3 εκ.
3-4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
½ φλιτζ. τσαγ. τυρί φέτα σκληρή
½ φλιτζ. τσαγ. χυμό λεμόνι

1 πρέζα  ρίγανη

1 πρέζα πάπρικα πικάντικη

Αλάτι

Πιπέρι

Πρασοτηγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το κρέας στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοτηγανίζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί  και συνεχίζετε το ψήσιμο για δέκα ακόμα λεπτά .
2. Έπειτα ρίχνετε τα πράσα μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλατοπιπέρωνετε, ανακατεύετε με μια σπάτουλα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
3. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι, την ρίγανη, την τριμμένη φέτα και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε πασπαλισμένο με πάπρικα.

Χρήσιμο: Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε χοιρινό λαιμού η σπάλα που είναι μαλακή και θα ψηθεί πιο εύκολα.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr

 

 

 

counter
MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 14 & ΧΑΛΕΠΑ
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100 - 2102594205
FAX: 210 2586740

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας, στατιστικών, διαφήμισης). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις