Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κανταΐφι.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κανταΐφι.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα στην οποία βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C για 30'-36'. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσει. Σιροπιάζουμε την κρύα πίτα με το καυτό σιρόπι.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)