counter

Pizza Chicago από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Pizza Chicago από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Pizza Chicago από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε pizza Chicago στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα.

Ζύμη (για 2 πίτσες)

  • 400 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι (8 γραμ.) ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα βότανα προαιρετικά (ρίγανη- βασιλικό-θυμάρι)
  • 4 κ.σ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

Πίτσα - Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 συσκ. αποφλοιωμένες ντομάτες ή ψιλοκομμένες (400 γρ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. πλατύφυλλος βασιλικός
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πίτσα - Για τη γέμιση

  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα των 125 γραμ. (ή μοτσαρέλα μπαστούνι)
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα (γεμάτες)
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα χωρίς το περίβλημα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη

Δείτε το ακόλουθο βίντεο με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να μας δείχνει τη συνταγή από την pizza Chicago:

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR