Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε pizza Chicago στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα.
Ζύμη (για 2 πίτσες)
- 400 γρ. αλεύρι δυνατό
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 300 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι (8 γραμ.) ξηρή μαγιά
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)
- 1½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. αποξηραμένα βότανα προαιρετικά (ρίγανη- βασιλικό-θυμάρι)
- 4 κ.σ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
Πίτσα - Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 συσκ. αποφλοιωμένες ντομάτες ή ψιλοκομμένες (400 γρ.)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. πλατύφυλλος βασιλικός
- 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πίτσα - Για τη γέμιση
- 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα των 125 γραμ. (ή μοτσαρέλα μπαστούνι)
- 4 κ.σ. παρμεζάνα (γεμάτες)
- 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα χωρίς το περίβλημα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να μας δείχνει τη συνταγή από την pizza Chicago:
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)