counter

Πίτσα Μαργαρίτα

Πίτσα Μαργαρίτα
Πίτσα Μαργαρίτα

  • Διαλύετε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.

 

  • Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, ανοίγετε μια τρύπα και προσθέτετε το ελαιόλαδο, την μαγιά, αναμιγνύετε όλα τα υλικά, προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και ζυμώνετε, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα.

 

  • Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος, περίπου για 1 ώρα. Την ζυμώνετε ξανά και την χωρίζετε σε δύο ή περισσότερα μέρη.

 

  • Λαδώνετε ένα ταψί και ανοίγετε το ζυμάρι.

 

  • Στην συνέχεια για να κάνετε την σάλτσα ντομάτας, βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σάλτσα για τουλάχιστον μισή ώρα.

 

  • Η σάλτσα πρέπει να μείνει πολύ στεγνή, για να μην νερουλιάσει η βάση της πίτσας κατά το ψήσιμο. 

 

  • Μοιράζετε τη σάλτσα ντομάτας στις βάσεις της πίτσας και από πάνω πασπαλίζετε με την Μοτσαρέλα.

 

  • Ψήνετε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.

 


Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking  στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στοblogstonatmo.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR